tirsdag, juli 14, 2009

Gruvearbeierenke vitnet om Guds trofasthet på kvinnekonferanse i Ukraina



I fjor mistet Inna Vershigora sin ektefelle, Gennadij, i en forferdelig gruveulykke hvor tilsammen 13 gruvearbeidere mistet livet. To av dem Gennadij Vershigora og Valerij Pupcheno - begge 40 år, var medlemmer av hver sin baptistmenighet i Donesk området i Ukraina. For noen måneder siden sto Inna fram på en kvinnekonferanse og vitnet om hvordan Herren hadde båret henne gjennom sorgen og savnet etter ektefellen.

"Jeg har fått nåde til å omfavne Guds vilje med mitt liv, men jeg trenger Jesus mer i dag enn i går, min sjel trenger Hans hjelp," sa Inna Vershigora blant annet.

Kvinnekonferansne ble holdt i en liten gruveby som heter Yenakievo i Donetsk regionen, og stedets lokale baptistmenighet, "Golgata", sto som arrangør. Hovedfokuset var den rollen bønn bør spille i livet til troende kvinner. Det ble snakket om strategisk forbønn for barn, for vanskeligstilte i samfunnet, for forfulgte kristne i andre land og for de mange som er kalt av Gud, men som ennå ikke har overgitt seg til Gud.

Kvinnene som deltok gledet seg over godt fellesskap i bønn, samtaler og var svært takknemlig for den grundige bibelundervisningen de fikk.

Mange av kvinnene som deltok er hardt prøvet. Mange av deres menn har svært farefylte jobber i gruvene, og mange av dem er blitt enker etter at deres menn har omkommet i forbindelse med jobben. La oss be for dem.

Bildet er viser ukrainske baptistkvinner som driver søndagsskolearbeid.

Ingen kommentarer: