lørdag, juli 25, 2009

Jødehatet brer om seg i Europa



10. juli i år ble hovedmennene bak det bestialske drapet på den 23 år gamle jødiske gutten, Ilan Halimi, utenfor Paris i 2006, dømt til mellom 15 og 22 års fengsel. Drapsmennene var med i en gruppene som kaller seg "Barbarene."

I 2006 ble han funnet naken, brennemerket og bundet til et tre. I 24 dager hadde han vært utsatt for grusom tortur. Han døde i ambulansen like etter at han ble funnet. Årsaken til mishandlingen? Ilan Halimi var jøde.

Mishandlingen av Ilan Halimi er det aller verste eksemplet den antisemittiske volden som nå brer om seg i Europa. Nå frykter europeiske jøder at antisemittisme er på frammarsj. Både i Storbritannia og Frankrike er det registrert rekordmange tilfeller av jødehets så langt i år.

Det britiske Jewish Community Security Trust har registrert vold og angrep mot jøder siden 1984. Aldri har antallet registrerte tilfeller vært så høyt som nå. Fra januar til juni i år ble det registrert 609 episoder, mot 276 på samme tid i fjor. I Frankrike er det samme tendens: Der ble det nylig rapportert totalt 573 tilfeller av vold eller hets mot jøder i løpet av årets fem første måneder, mot 200 i samme periode i fjor. De aller fleste episodene er muntlig eller skriftlig hets. Men 77 av tilfellene i Storbritannia er direkte vold mot jøder, inkludert ett drapsforsøk med bil.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sjekk denne kommentaren om hvordan hele verden vil bestemme lokale saker i Israel
http://endetiden.blogspot.com/
Måten Israel og jødene behandles på i media, gjør trakassering lettere for anti-semitter (eller jøde-rasister).

Bjørn Olav sa...

Takk for tipset! Jeg er enig med deg i at media har en kolossal negativ makt på folkemeningen når det gjelder Israel. Du verden hvor mye løgnpropaganda som serveres.