lørdag, juli 11, 2009

Gud liker at jeg vil være sammen med Ham



Psykologen, bibellæreren og forfatteren Larry Crabb forteller i en av sine bøker om et møte med Brennan Manning (bildet) som har gjort et sterkt inntrykk på meg.

De to møtte hverandre i forbindelse i forbindelse med en konferanse, hvor de begge var talere.

- Hvor skal du hen når du reiser herfra?, spurte Larry Crabb.

- Om to dager begynner jeg på en ukelang bønneretreat med meg selv.

Larry Crabb forteller at noe slikt hadde han aldri gjort selv, så han var nysgjerrig.

- Hva betyr en slik uke for deg? Hvordan responderer Gud på de bønnene du ber i en hel uke?

Larry Crabb forteller at Brennan Manning så litt overrasket ut, og så svarte han:

- Jeg har aldri tenkt på hva jeg får ut av det. Jeg tenker bare at Gud liker det når jeg vil være sammen med Ham.

Sterkt!

Skulle du være ukjent med hvem Brennan Manning er, så er han en tidligere katolsk prest som sluttet seg til Jesu små brødre for å leve et kontemplativt liv blant de fattige. Han har jobbet som oppvaskthjelp i Frankrike, og har tilbrakt seks måneder i en avsidesliggende hule et eller annet sted i Zaragoza ørkenen. Han har skrevet en rekke bøker, særlig om Guds Farshjerte.

Et berømt Brennan Manning sitat er dette:

"Den største enkeltårsaken til atismen i verden i dag, er kristne som anerkjenner Jesus med sine lepper og går ut døra og fornekter Ham med sin livsstil."

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det er spennende og interessant å lese om Brennan Manning. Likte denne samtalen mellom ham og Larry Crabb!

Ole Anders

Anonym sa...

Tenk at Gud liker å være sammen med oss!!!

Anonym sa...

Ja,det er helt enormt å tenke på at Gud faktisk liker å være sammen med meg...blir ofte anfekta til å tro det motsatte,men da utøser jeg min frustrasjon og sorg for Hans åsyn og Den Hellige Ånd fyller meg med fredglede og Kjærlighet.Halleluja!:-)

Er fullstendig enig med det som blir skrevet angående årsaker til ateismen i verden idag...det at mennesker bekjenner Jesus med sine lepper,men fornekter Ham med sin levemåte...Dette skjer helt åpenlyst rundt omkring i menighetene i Norge idag,idet de godtar og duller for surdeiger som:*skjøgens ånd*den verdslige ånd*den vanhellige ånd*sløvhetens og likegyldighetens ånd*laodikeaånden*jesabels ånd*osv.osv.osv.

Må Herren miskunne seg over oss og sende Sin Ånd av Helligjørelse og Gudsfrykt over oss,slik at Hans Navn og Hans Ord ikke lenger skal bli spotta ved vår livsstil...!