onsdag, juli 15, 2009

Wolfgang Sumann: En moderne anabaptist og radikal Jesus-etterfølger, del 2





Jo mer han tenkte på Jesus, jo mer så Wolfgang Sumann(bildet) Tyskland og den vestlige verden med nye øyne. I flere år forsøkte han å drive sin forretningsvirksomhet slik han følte det var rett å gjøre som en kristen. Han tjente store penger, men nådde til slutt et punkt hvor materialisme og kristen tro ble uforening. Skulle han bygge sitt eget forretningsimperium - på denne tiden planla han også byggingen av et hotell - eller skulle han være med på å bygge Guds rike?

På høyden av sin karriere, da alt synes å gå hans vei, tar han kona si med til en advokat, overgir alt til henne, signerer papirene, og går ut døra til advokatkontoret! Med en liten ryggsekk på ryggen med bare klesskift, og med noen bøker som betydde mye for ham, tar han beina fatt. Han går sørover, gjennom Bavaria og Østerrike, dypt inn i de tyroliske alpene i Italia. Der, øst for Brixen (Bressanone) finner han arbeid på Untersteinerhof (bildet), en gård som ligger høyt oppe blant de snødekte tindene i landsbyen Niedervintl (Vandoies di Sotti) i Puster-dalen.

Gården Untersteinerhof har fått stått uberørt siden den ble bygget for 400 år siden. Her har det ikke vært et malingsstrøk. Den står på samme måte som da Jakob Huter, en av anabaptistenes forgrunnsfigurer og ledere, vokste opp på en av nabogårdene.

I omtrent et år arbeidet Wolfgang Sumann på denne gården. Han hjalp til med å få krøtterne ned fra beitet. I stillheten i alpelandskapet hadde han god tid til å tenke og be. Men i hjertet sitt hørte han ropet fra menneskeheten, fortapt i strid og stesset som det 20 århundres materialisme førte med seg.

Etterat tiden på Untersteinerhof var over, reiser Wolfgang Sumann til Berlin, for å delta på en konferanse der. På konferansen lærer han om kampen som utkjempes blant de undertrykte i Nicaragua. Det korrupte regimet holdes oppe av hjelp av amerikanske marinesoldater. Wolfgang Suman føler Herren kaller ham til å reise dit.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: