torsdag, mars 11, 2010

Politikerne vil forføfte seg på spørsmålet om Jerusalem

Ikke uventet var Atle Sommerfeldt i Kirkens Nødhjelp først ute i hylekoret mot Israel og med krav om verdenssamfunnets fordømmelse, tett fulgt av utenriksminister Støre, etter at Israel i går kunngjorde bygging av nye boliger i den østlige delen av Jerusalem. Som om Israel ikke skulle ha lov og rett til å bygge ut sin egen hovedstad. Det er vel bare Israel som møter motstand når de skal bygge ut noe som helst egentlig. Det er lite eller ingenting vi hører om protester av rasering av eldgamle kulturminner i Beijing, f.eks.

Nå skal visstnok forhandlingene mellom palestina-araberne og Israel kolapse på grunn av denne kunngjøringen. I dag går Den arabiske liga ut og sier at slike forhandlinger ikke har noen hensikt. Den østlige delen av Jerusalem er jo tiltenkt en fremtidig rolle i en palestinsk-arabisk stat.

Men Jerusalem er og blir jødenes udelelige hovedstad. Landet og byen er gitt dem av Gud til evig tid. Om Jerusalem kommer det til å bli strid like til Jesu gjenkomst. Mange er de politikere som vil oppleve sannheten i ordene til profeten Sakarja:

"På den dagen skal det skje: Jeg vil gjøre Jerusalem til en løftestein for folkene. Alle som vil løfte henne bort, skal sannelig bli flerret opp, selv om alle jordens folkeslag er samlet mot henne." (Sak 12,3)

Det vil Jonas Gard Støre oppleve, og Atle Sommerfeldt og alle andre menn og kvinner i høye stillinger som forsøker å "løse" spørsmålet om Jerusalem. De vil forløfte seg!

Vårt kall som kristne er beskrevet i Salme 122,6: "Be om fred for Jerusalem."

Se også:
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=591550

http://www.dagbladet.no/2010/03/11/nyheter/midtosten/utenriks/10804318/

Bildet er fra Ramat Shlomo, en av de stedene som nå bygges ut i Jerusalem.

3 kommentarer:

Wenche Johanne Borgersen sa...

Amen. På tide at Norge kommer seg ut av sin selvutnevnte frelserstatus og innser sin egen begrensning,skonummerene har simpelthen vært alt for store for å fylle, helt siden den fatale nobelsfredsprisen ble delt ut til Arafat og Sharon.

leins sa...

Samferdselsnettet i Norge kolapser.

Kan det være en sammenheng med at Norge løfter på Guds øyensten?

Det ofisielle Norge er ikke kjent for å være noe særlig Israelvennlig.

Wenche Johanne sa...

Det kan nok godt være en sammenheng- det fikk meg til å tenke på en drøm jeg hadde hvor jeg satt alene i passasjersetet foran i bilen, den var lukeparkert. Bilen begynte å rulle
og jeg fikk bremset på et vis, men
så ramlet den ene døren etter den andre av bilen.Dette kan meget vel uttrykke noe i egen situasjon,og jeg skal ikke forsøke meg på drømmetyding, men synes at dette også fungerer som et godt illustrasjonsbillede for hva som kan skje med Norge. At alt rundt oss vil kollapse bit for bit til slutt, på område etter område i samfunnet,som følge av at ugudelige og skamløse lover blir vedtatt( kanskje også uavhengig av hvilket parti som har makt, er jeg villig til å tro) og (hvis)vi ikke omvender oss.