mandag, mars 01, 2010

Sverige vil nekte hjemmeundervisning

Det siste halvtannet året har stadig flere kommuner i Sverige sagt nei til hjemmeundervisning. Dermed kan det se ut som om kommunene foregriper en ny skolelov som - om den blir godkjent i vår - vil gjøre det umulig å drive hjemmeundervisning annet enn i meget spesielle tilfeller.

I sentrum for konflikten står et hundretalls barn og deres foreldre. Disse har valgt hjemmeundervisning fordi de tror at indiduell læring er bedre enn undervisning i store klasser. De har lånt skolebøker av skolene, laget undervisningsplaner og blitt fulgt opp med hjemmebesøk. Nå blir disse nektet fornyelse av de inngåtte avtalene, og trues med å bli anmeldt til sosialmyndighetene.

Ordförande i Riksorganisationen för Hemundervisning i Sverige, Jonas Himmelstrand, sier til avisen Värden i dag, at: "Det som vi upplevt de senaste 18 månaderna är svårt att förstå för andra. Det liknar politisk förföljelse. Hela samhället vänder sig mot något som är helt lagligt och som praktiseras i andra demokratiska länder."

Det som nå skjer i Sverige er i tråd med den utviklingen vi ser ellers i Europa, hvor statlige myndigheter mer og mer skal øve kontroll over barn. I Norge er det SV som fronter dette i den rødgrønne antikristelige regjeringen. Som kjent styrer de nå Kunnskapsdepartementet. Foreløpig er det lov med hjemmeundervisning i Norge, hvor lenge er et åpent spørsmål.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hvis jeg husker riktig så ble hjemmeundervisning lov i Norge gjennom et rettskjennelse (i menneskerettighetsdomstolen?)

Så akkurat som at politikerne egentlig aldri har tillatt det, så tror jeg det er tilnærmet umulig å forby det.

Det var vel spessielt menigheten Pilgrimsfolket som er knyttet til den svenske maran ata-bevegelsen (fraksjonen rundt nordmannen Arne Imsen)

I Sverige skulle jeg tro det også i dag er avdøde Imsens Maran ata-fraksjon dette opptar mest.

Mvh.
Lars

Anonym sa...

En setning falt ut. Det skulle stå at i Norge var det vel Pilgrimsfolket som frontet hjemmeundervisning sterkest.

En interessant menighet foresten:

www.pilgrimsfolket.no

Mvh.
Lars