lørdag, mars 20, 2010

En far i troen



Flere steder i Det nye testamente kan vi lese om "åndelige fedre". Et av disse stedene er 1.Kor 4,15: "For selv om dere skulle ha ti tusen læremestere i Kristus, så har dere ikke mange fedre. For jeg har avlet dere i Kristus Jesus ved evangeliet."

En åndelig far for meg i troen er John Noble, som du ser på filmen her. Som jeg har fortalt før ble jeg frelst i 1972. Tidlig kom jeg med i en husmenighet som hadde gode relasjoner til England. Ganske jevnlig fikk vi besøk derfra, og John var en av de som kom ofte. Både for å være sammen med oss, og for å dele Guds ord. John var også den som døpte meg, 25. september 1979 i Mjøsa. Opp gjennom årene har vi hatt jevnlig kontakt med hverandre. Av John har jeg lært mye. Hans undervisning om menigheten og om Guds rike har vært helt grunnleggende for meg. Men det som har betydd mest er at han har vist meg så mye av Jesus. Både gjennom sitt eget eksempel, og gjennom sin genuine bibelundervisning.

I går var jeg på et husmøte her på Gjøvik og fikk høre John igjen. Det var et beveget øyeblikk for meg. Det var så godt å se ham igjen. Han er blitt 70 år nå, men det er ikke lett å se. Like livsfrisk som før. Undervisningen i går gikk rett hjem hos meg. Han underviste om det å krysse grenser, gjøre nye ting for Herren, våge å bryte nytt land. Han understreket at når vi krysser grenser så er det en omkostning. Ofte må noe legges bak oss. Vi må gjøre oppbrudd.

Jeg er der i livet nå da dette budskapet er viktig for meg. Dessuten var det så trosstyrkende å høre om alt det Gud gjør gjennom Johns tjeneste. Han har alltid vært en person som våger store ting for Gud.

Filmen er ikke fra husmøtet i går, men er en film fra Greenford Baptist Church i 2008.

3 kommentarer:

Eskil sa...

Jeg traff John sist gang for 3 år siden på en konferanse i England. Da var han svært energisk og oppegående. Skulle gjerne hilst på ham igjen. Vet du om han skal besøke andre steder i Norge denne gangen?

Bjørn Olav sa...

Han har vært på ulike steder noen dager nå, og reiser tilbake til England i morgen, søndag.

Eskil sa...

Vet du hvor han er i kveld? Eller i morgen formiddag? Hvis han er på sentrale Østlandet så kunne jeg faktisk tenke meg å forsøke å treffe ham