tirsdag, mars 23, 2010

Kenyansk erkebiskop taler liberale lutheranere midt imot

Den svenska Kyrkan har ingen problemer med at noen av deres menigheter inviterer til okkult praksis i kirkerommet, "vielser" av homofile eller feirer gudstjenester sammen med muslimer, buddhister og hinduer. Men de skal ha seg frabedt at en luthersk erkebiskop kommer fra Kenya til Sverige for å foreta vigsling av en biskop i Missionsprovinsen! Det er så mye, mye verre! Jeg takker Gud for at det finnes modige erkebiskoper fra Afrika!

5. februar 2005 ble Arne Olsson bispeviet av erkebiskop Walter Obare (bildet) fra Kenya.

Svenska Kyrkan var så lite begeistret for bispevigslen at erkebiskop Obare og hans kirke, Den evangelisk Lutherske Kirke i Kenya (ELCK) har måttet betale en meget høy pris for denne svært så modige handlingen. Dette har kostet erkebiskop Obare tillitsposten som teologisk rådgiver for Det Lutherske Verdensforbund, og har også ført til trusler om færre pengegaver til den fattige ELCK kirken.

Men erkebiskop Obare går ikke kompromissets vei. Han er modig. Nå reiser han tilbake til Sverige. Førstkommende lørdag skal han vigsle Roland Gustafsson til biskop i den svenske Missionsprovinsen. Dette skjer i Göteborg. Roland Gustafsson har sin teologiske utdannelse fra Fjellhaug Misjonsskole i Oslo. I mer enn 10 år var han misjonær for Evangelisk Luthersk Mission - Bibeltrogna Vänner (ELM-BV) i Kenya, og fra 2000 misjonsforstander samme sted.

Forut for dette besøket har erkebiskop Obare vært i Tyskland. 8.-14. mars besøkte han Bayern i Sør-Tyskland. Der var han hovedtaler ved årskonferansen til Arbeitskreis Bekennender Christen i Nürnberg. 15 mars dro han til Danmark hvor han deltok på møter i Kirkelig Samling om Bibel og Bekendelse. Og helgen 18.-20. mars deltok han under bispevigselen av Matti Väisänen i Helsingfors. Väisänen var tidligere generalsekretær for Folkmissionen, som er en av de største vekkelsesbevegelsene i Finland.

Erkebiskop Walter Obare vil stå fast på Bibelens grunn. For å hjelpe sine likesinnede reiser han for å styrke de som vil gå motstrøms og følge Guds ord i en tid så sterkt preget av forførelse som vår.

Se også:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=206612

Ingen kommentarer: