mandag, mars 15, 2010

Todd Bentley's kone nr 2 drømmer om dansende elefanter og avdøde helbredelsespredikanter



Det er ikke så lenge siden Todd Bentley stod fram på God TV og "profeterte" at Gud skulle "helbrede brutte familier". Selv ville han ikke høre om at hans egen familie skulle leges. Han ville skilles, selv om kona ville ta ham tilbake etterat han hadde innrømmet utroskap. I det samme showet dro han sin daværende kone og sine barn opp på scenen. I samme show deltok kvinnen han hadde et forhold til og ba for deltagerne i showet. Nå står hans nye kone Jessa frem i Todd Bentley's nye show og forteller om at hun har hatt en drøm om dansende elefanter, hvor også Oral Roberts (som nå er død) deltok i drømmen og instruerte henne!

Og alt folket sa: Amen!

Ja, for det finnes fortsatt de som hevder dette er fra Gud, og som hevder Bentley er inne i en "helbredelsesprosess".

En ting er i hvertfall sikkert: Vi trenger evnen til å prøve ånder mer enn noensinne!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Ordene til Jesus i Matt 24,11 er virkelig sanne: "Mange falske profeter skal stå fram, og de skal forføre mange."

Bjørn Olav sa...

På innslaget hvor kone nr 1 deltar på møtet i Lakeland, deltar og Todd Bentley's svigermor. Han får henne opp på scenen og forklarer for forsamlingen at "Gud gjør noe i vår familie." Samtidig som dette skjer har altså den samme Bentley et forhold til hun som nå er hans kone.

Bjørn Olav sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Bjørn Olav:

Nå har forsåvidt ikke jeg spessielt sansen for Todd Bentleys teologi.

Når det er sagt så er du litt vel bastant på ting vi ikke kan vite allverden om.

Meg bekjent er det ikke kommet fram noe utroskap.

Tvertimot så sier Bentley, med velsignelse fra hans "rehabiliteringstem" (som bla. er Rick Joyner og Bill Johnson som er hovedtaler på en stor konferanse i April i Oslo) at det ikke foregikk noen utroskap av noen grad bortsett fra mulig "følelsesmessig utroskap".

Om jeg husker riktig påstår også Todd Bentley at hans kone hadde ønsket seperasjon allerede et halvt år før Lakeland...

Jeg har forsåvidt ingen interesse av å "renvaske" Bentley, men jeg synes kanskje man skal være litt mindre bastant om ting hverken du eller jeg vet noe som helst sikkert om.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Her er du nok feilinformert, Lars. Todd Bentley har innrømmet at han har hatt et utenomekteskapelig forhold til en barnevakt, som han nå altså er gift med. Utroskap handler ikke bare om sex.

Todd Bentleys første kone var tydelig og klar når hun fikk kjennskap til utroskapen: Hun ville tilgi og fortsette ekteskapet. Det ville ikke Todd Bentley. Dette er offentlige opplysninger, gitt i forbindelse med utroskapsavsløringene.

Anonym sa...

BOH skrev:
>Vi trenger evnen til å prøve ånder mer enn noensinne!

Jeg vil si man kommer langt med sunn fornuft også...

EW

Bjørn Olav sa...

Det er så sant, så sant, EW. Det som skjedde i Lakeland, og det som skjer nå med Bentley og hans kone nr 2, burde være nokså gjennomskuelig for de fleste.

knut sa...

Helt riktig....du trenger ikke akkurat være profet for å se at alt ikke stemmer der i gården.....

Anonym sa...

Vel ifølge Bentley, og da tilsynelatende med hans rehabiliterints-team sin velsignelse så var det ingen fysisk usømmelighet av noe slag før skilsmissen.

Hvor det står offentlig, og udiskutabelt at hans kone ønsket å forbli i ekteskapet hadde vært interessant å se.

Som sagt sier Bentley at separasjonen var satt i gang av hans kone lenge før Lakeland, og at grunnen til at han drakk var at familien hans falt sammen.

I Denne sammenhengen fikk han trøst av en av personene i teamet i Lakeland, og det dannet seg følelsesmessige bånd. Men disse følelsesmessige båndene som et resultat av en usunn sjelesørgerisk situasjon ble ifølge Bentlet ikke gjort noe med før skilsmissen var gjennomført.

Eks-kona sier jo også i dag at det ikke fantes en annnen løsning enn skilsmisse.

Jeg tror selvsagt ikke at Bentley forteller den fulle objektive sannheten.

Men det står vel noe i den gode bok om å komme med slike påstander uten å kunne vite det med sikkerhet?

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Her kan du se Bentleys nye kone forklare sin side av saken:

http://www.morningstarministries.org/Groups/1000040651/MorningStar_Ministries/Media/VIDEO_Todd_Bentleys/VIDEO_Todd_Bentleys.aspx

Rull ned til "jessa tells her story".

I disse videoene går de dessuten i dybden rundt alle spørsmål rundt Bentely, Lakeland og skandalene.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Lars

Utroskap handler vel ikke bare om et seksuelt forhold? Det handler vel like mye om andre bindinger mellom mennesker. Så lenge Bentley har hatt et følelsesmessig forhold til denne barnevakten - og det har han innrømmet - så handler det om utroskap. Han var gift når disse følelsesmessige bindingene oppstod. Han bedro dermed sin kone.

Rett etter at denne utroskapen ble kjent ble det offentliggjort uttalelser fra styret i Fresh Fire Ministries, hvor kona til Todd Bentley uttalte at hun ville tilgi sin mann, og ville ha ham tilbake.

Vi har - så langt jeg har fått brakt på bane - ingen uttalelser fra Todd Bentley's første kone, bare Todd Bentley's uttalelser om det som har skjedd med hensyn til skilsmissen. Hvor har du dine opplysninger fra om Bentleys første kone?

Glem heller ikke at det var Todd Bentley selv som tok ut skilsmissen.

Hva Todd Bentleys alkoholmisbruk angår, må du ikke glemme at Bentley innrømmer i sin egen selvbiografi at han har drukket svært svært mye før han ble en kristen. Så dette er ikke noe nytt. Han har hatt et ganske fritt forhold til alkohol. Et interessant trekk er at vertsmenigheten for møtene i Lakeland, hadde en regel hvor det går frem at alkohol ikke må nytes i deres sammenhenger. Todd Bentleys organisasjon tok ikke noe slikt forbehold.

Ellers synes jeg det er direkte kvalmende å se Rick Joyner skryter av at Bentley's nye kone er en person som virkelig passer for Todd Bentley! Nærmest som hun skulle være skreddersydd for ham! Hva med den første kona? Og denne mannen har altså hatt ansvar for Bentley's rehabilitering.

Anonym sa...

Jepp, det er vel Rick Joyner, Bill Johnson (som kommer til Oslo i April) og Jack Deere som står ansvarlige for Bentleys rehabilitering.

Ellers så tror jeg selvsagt ikke hele sannheten kommer fra Bentley, men jeg velger å ikke ha for sterke meninger om noe jeg selv ikke vet noe om, og som jeg heller ikke kjenner til at er bevitnet.

Når det gjelder følelser trodde jeg det gikk under dette med å ikke kunne hindre en fugl i å fly over hode, men du kan hindre den i å lage et rede på hodet dittt.

Rick Joyner:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rick_Joyner

Bill Johnson:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Johnson_(pastor)

Jack Deere:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Deere

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Du svarte ikke på hvor du har opplysningene fra om hans første kone.

Hva er det som ikke er bevitnet?

Følelser kan man ha, men her snakker vi om følelser som blir uttrykt og gjengjeldt. En ting er å la fuglene fly over hodet, men her har Todd Bentley selv begynt å bygge rede!

Anonym sa...

Bjørn Olav:

Uttalelsene fra hans tidligere kone er gjengitt av Bentley.

Så det er jo ikke så troverdig, men nok til at jeg ikke skal ha så sterke meninger...

Og igjen... Jeg har ingen interesse av å forsvare Bentley.. Tvertimot.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Jeg synes vi skal merke oss at Todd Bentley's første kone ikke kommer til orde noen gang i disse videoprogrammene. Vi får saken presentert kun fra en side. Det er mulig hun ikke vil, og det er forståelig. Men da burde Rick Joyner også være svært forsiktig med å lage disse ensidige videobloggene. Er de laget ene og alene for å forsvare at denne mannen på død og liv SKAL tilbake i tjeneste?

Rick Joyner innrømmer villig at han har gjort flere feil i denne prosessen. Kanskje burde han ha gått litt saktere og utsatt denne prosessen? Kanskje vil han se at en av feilene er at det er bare en side som får presentere saken?

Anonym sa...

Og husker jeg ikke helt feil så innrømmet Bentley utenomekteskapelig forhold overfor menighetens ledelse. Altså forhold av mer intim art enn bare følelser.

Mvh.: Birgir

Anonym sa...

C.Peter Wagner, som enkelte titulerer apostel, og som ledet teamet med "apostler" og "profeter" som stilte seg bak den nå skandaleomsuste predikanten Todd Bentley, har i en nylig offentliggjort pressemelding bekreftet at Todd Bentleys forhold til en kvinnelig medarbeider dreide seg om mer enn "kyssing,klemming og at de holdt hverandre i hendene."

Mvh.: Birgir