mandag, mars 22, 2010

En klok avgjørelse å ta Helge Hognestad ut av prestetjeneste

Det er utrolig hvor lenge Helge Hognestad (bildet) har kunnet holde på i Den norske kirke. Men nå ser det ut til at det endelig er satt slutstrek for hans prestetjeneste. Skandalen var fullkommen da biskop Rosemarie Køhn gjeninnsatte han i tjeneste. Tydeligere vranglærer er det vel sjeldent at man har med å gjøre, men for biskop Køhn var ikke det noe problem.

Til gratisavisa Huskelappen, som utgis i Hedmark fylke, uttalte Hognestad nylig:

«Gud er en upersonlig allesteds nærværende energi som også ligger i dypet av hvert menneske. Mennesket er ikke syndig, men underveis til et høyere nivå. Kirken har laget den nedverdigende forestillingen at Jesus døde for å sone for våre synder.»

Uttalelsen stiller seg i en lang rekke av lignende ting som Hognestad har sagt opp gjennom tiden.

Nå har nåværende biskop i Hamar, Solveig Fiske, satt foten ned. Hognestad er tatt ut av tjeneste frem til han går av med pensjon til sommeren. Ikke en dag for tidlig om Den norske kirke skulle hatt noen troverdighet igjen i denne saken. Helge Hognestad bryter så til de grader med Guds ord og Den norske kirkes bekjennelse, at om han hadde fortsatt ville det ha skapt en troverdighetsproblem selv for det liberale Hamar bispedømme. Et sted går grensen. Det er ikke mulig å fornekte så sentrale sider ved den kristne tro som Helge Hognestad gjør - og fortsatt være prest.

Se også:

http://www.vl.no/kristenliv/article5034839.ece

7 kommentarer:

Anonym sa...

Selvsagt må Helge Hognestad
ut av prestetjenesten en gang
for alltid.




AVE

Anonym sa...

Det er godt at noen endelig tok tak i dette. Denne mannen har altfor lenge fått anledning til å misbruke kirkerommet til å forfekte sin vranglære. Biskop Rose bærer selv et stort ansvar for å ordinere ham på nytt. Ole Anders

Anonym sa...

Jeg har vondt av den Norske kirke som ikke har takhøyde for læren om kjærlighet og for at kraften til positiv forandring ligger i oss selv, og IKKE i en utenforliggende, mystisk entitet. Dogmer har aldri tjent noen, og nå slår kirken ned på den som utfordrer på en middelalderlig måte. Trist. Trist. Trist.

Bjørn Olav sa...

Nå har den kristne tro korset som sentrum. Fjerner vi Jesu soningsdød og Hans oppstandelse fra den kristne tro, sitter man igjen med en religion som består av rasjonalisme og humanisme. Da eksisterer ikke lenger den kristne tro. Da kan man i grunnen tro hva som helst. Hva trenger vi kirken for da?

Det unike kristne budskapet om Guds kjærlighet er dette:

"For da vi var skrøpelige, døee Kristus til fastsatt tid for ugudelige. For det er neppe noen som vil dø for en rettferdig. Skjønt for en som er god, ville kanskje noen våge å dø. MEN GUD VISER SIN KJÆRLIGHET TIL OSS VED AT KRISTUS DØDE FOR OSS MENS VI ENNÅ VAR SYNDERE." (Rom 5,6-8)

Det er dette budskapet Helge Hognestad fornekter, og som etterlater hans tro som et dvaskt kjærlighetskliss.

Anonym sa...

Du har selvsagt lest Helge Hognestads bøker og satt deg grundig inn i hans teologiske arbeid siden du ser deg i stand til å dømme så hardt.

Anonym sa...

Som Rosicrucianer og medlem av Den Norske Kirke, er dette bare trist! Veien til Jesus Kristus går gjennom oss selv, vårt indre, og ikke gjennom vedtatte dogmer. Det er ikke alltid at det er samsvar mellom liv og lære når det gjelder den kristene nestekjærligheten. Særlig gjelder dette til de menn og kvinner som måtte ha en annen tilnærmelse av Guds kjærlighet.
Helge Hognestad vil ikke stå alene!
F.R.C. T.G

Anonym sa...

Vi lever i trengseltiden, og slike frafallende skal det komme mer av i stor skala. Men dette er Guds profetier og bør ikke være noen stor nyhet. Djevelen kommer til oss i saueham og invendig er han en glupsk ulv, her ser vi jo tydelig hvordan djevelen tar tak i mennesker å forfører dem. Selv Disippelen Peter ble overmannet av Satan da han var i Getsemanes hage og talte mot Jesus korsfestelse. Vi må passe på våre liv i det daglige å være inne med Jesus til enhver tid.