torsdag, mars 11, 2010

Den lutherske bønneligaen for verdensmisjon, del 1


Jeg er blitt så begeistret og fascinert over arbeidet som den lutherske organisasjonen World Mission Prayer League - Bønneligaen for verdensmisjon - driver, så jeg jeg tenkte jeg ville skrive litt mer om dem her på bloggen. For dere som er på Facebook er det også mulig å bli medlem av deres Facebook side. Om seg selv skriver de: "Vi er et luthersk fellesskap som har hengitt oss til å kjenne Kristus, be om at Hans rike skal vokse, dele evangeliet og oss selv med de som ikke kjenner Ham, og oppmuntre kristne overalt til å ta del i denne oppgaven."

Bønneligaen for verdensmisjon er ikke først og fremst en sendeorganisasjon. De er det òg. De sender misjonærer og de reiser midler til deres underhold, men dette er ikke hovedoppgaven. "Vi er en bønneliga som består av kvinner og menn som sammen har gitt oss selv først og fremst til å be," skriver de i en presentasjon av seg selv.

"Dette er vår hovedoppgave: Vi fokuserer på den kraft og velsignelse som finnes i den definerte, gjentagende, forente troens bønn."

Tidlig i misjonens historie skrev Ernest Weinhardt:

"Bønn er arbeidsmetoden vår. Bønn tar blikket vårt bort fra omstendighetene, fra det ytre og fokuserer dem helt og fullt på Høstens Herre. Han alene har svarene. Han har ressursene. Er det et behov for arbeidere. Vi ber. Har vi behov for penger, for godkjennelser fra myndighetene, for transport, utstyr, for hva som helst? Vi ber. Vi kjenner ikke til noen annen måte å møte disse situasjonene med."

(fortsettes)

Ingen kommentarer: