lørdag, mars 20, 2010

1000 ungdommer på misjonskonferanse i Ukraina

Forrige lørdag, 13 mars deltok 1000 ungdommer på en misjonskonferanse i Ukraina. I baptistkirken i Rivne deltok misjonærer fra India, Russland, Aserbajdsjan, Moldova og Ukraina. Konferansens motto var hentet fra Rom 12,11:

"Vær ikke lunkne i iveren! Vær brennende i ånden, tjen Herren."

Det gir håp for en nasjon som kan samle 1000 av sine ungdommer til en misjonskonferanse med et slikt motto!

Konferansen var delt i to. Første del handlet om indremisjon, del to om ytremisjon. Det var satt av god tid til både undervisning, lovprisning og målrettet bønn. Ulike misjonærer presenterte sine felt, og ungdommene fikk mulighet til å samtale med dem.

Det ble bedt spesielt for Rivne regionen i Ukraina. I årene 2006-2009 er det blitt plantet 10 nye menigheter her, og enda flere husgrupper. Det ble også bedt for hver eneste en av misjonærene som deltok på konferansen.

Pastor Pavel Kolesnikov, født i Kirgisistan, vokst opp i Kirgisistan og nå pastor i Moskva, avsluttet konferansen med å tale over ordene fra 1.Pet 2,9:

"Men dere er en utvalgt ætt, et kongelig presteskap, et hellig folk, et folk til eiendom, for at dere skal forkynne hans storhet, han som kalte dere fra mørket til sitt undefulle lys."

La oss be for Ukraina. Det er tydelig at landet opplever en nådetid. Mange steder er det vekkelser, og misjonsiveren er stor blant ungdommene. Men landet har også store problemer og utfordringer.

Ingen kommentarer: