søndag, mars 28, 2010

En djerv og markant Ordets forkynner er død

En av de mest markante skikkelsene i norsk pinsebevegelse, Morgan Kornmo, er død, 84 år gammel. Kornmo, som i flere år har hatt kreft, døde fredag. Med Kornmo er en av Norges bibeltro forkynnere borte. Som sin far - Sverre Kornmo - også han en av pinsebevegelsens store ledere - stod Morgen Kornmo klippefast på Guds ords grunn, og var først og fremst en korsteolog. Jesu Kristi kors var hans sentrum for liv og lære. Siste gang han talte var på Evangelisenterets sommerstevne.

Det er 65 år siden Morgen Kornmo begynte som forstander i Filadelfia, Oslo. Der var han ansatt i mer enn 25 år. Selv om det var 20 år siden han sluttet som forstander, var Kornmo aktiv helt til det siste. Siden han sluttet som forstander i Oslo besøkte han mellom 200-300 møtesteder som forkynner. Og mange av de som ikke hadde anledning til å høre hans gedigne bibelundervisning i Oslo var veldig glede for å få ham på besøk. Morgan Kornmo har også vært forstander for pinsemenighetene i Tabernaklet Skien og Betel Trondheim.

Morgen Kornmo var en forstander med klare standpunkter. Og han var ikke redd for å forfekte dem heller. Det trengs slike forkynnere i en tid som vår. Med Kornmo var man ikke i tvil om hva han mente og stod for. Han stod i stormen, og var på den måten også et eksempel for den hjorden han var satt til hyrde for. Kornmo var ikke en mann som vendte kappen etter vinden, men som våget å gå motstrøms. Det takker jeg Gud for.

Det var ikke bare kristne i Norge som satte stor pris på den uredde forkynneren, Morgan Kornmo. Sammen med Hans Myrvold dro Kornmo til det tidligere Sovjet-unionen og gav råd, veiledning og trøst til mange som opplevde forfølgelse for sin tro og overbevisning. Møtet med kristne bak Jernteppet gjorde også noe med Kornmo selv. Han ble beriket over å ha møtt mennesker som betalte en høy pris for å følge Jesus.

Vi er mange i dag som har mye å takke Morgan Kornmo for. Ikke minst hans djervhet på Guds ords vegne. Og hans overbevisning om at Golgataverket holder - for tid og evighet.

Vi lyser fred over Morgan Kornmos gode minne.

Se også:
http://www.vl.no/kristenliv/article5044840.ece

Ingen kommentarer: