fredag, mars 12, 2010

Det gode eller det beste?

Kun det beste er godt nok, sies det. Det er mye sant i det utsagnet, for det er nemlig slik når det gjelder etterfølgelsen av Kristus, at det beste kan bli det aller bestes verste fiende. Vi tenker nok ofte på at det er det som er ondt og det som er syndig, som kan hindre oss i å følge Kristus. Men også det som er godt kan stå i veien for det beste. Så av og til kommer vi i situasjoner hvor vi også må gi avkall på noe som tilsynelatende er bra og godt for oss. Det står nemlig i veien for det kall Herren har gitt oss, og den veien som Han har bedt oss om å gå. For utenforstående kan det virke spesielt og kanskje også merkverdig at vi velger å gi avkall på noe godt for å følge Kristus. I andres øyne kan den veien vi går synes som om vi er fanatiske. Men det er jo ikke mennesker vi skal tilfredsstille! Vårt kall er ikke å gjøre mennesker til lags, vårt kall er å tjene Gud.

Vårt kall beskrives her:

"Han sa til alle: Om noen vil komme etter meg, da må han fornekte seg selv og hver dag ta sitt kors opp og følge meg. For den som vil berge sitt liv, skal miste det. Men den som mister sitt liv for min skyld, han skal berge det." (Luk 9,23-24)

Legg merke til to ting:

1. Dette gjelder ikke noen spesielt utvalgte. Dette ordet gjelder alle.
2. Dette er ikke noe som skal skje en gang i mellom. Dette er noe som skal skje hver dag.

3 kommentarer:

leins sa...

Hei Bjørn Olav!
Etter et lengre tids sykeleie, fikk jeg nettopp telefon fra legen, at det er bekreftet kreft i lever og lunger.

En sjokkerende melding, så jeg og familien er i behov for forbønn.

Setter all vår lit til Jesus!

Bjørn Olav sa...

Så leit det var å høre dette, leins. Jeg skal skrive til deg personlig. Men jeg vil gjerne benytte anledningent til å oppfordre alle bloggens lesere til å ta vår kjære bror med i våre bønner. Herren skal holde deg oppe. Han tar din hånd.

leins sa...

Takk skal du ha broder!

Føler meg veldig sliten og trett. Har godt ned over ti kilo.

Takk for oppmuntringen!