lørdag, juli 11, 2015

Danske prester og biskoper hevder at Jesus ikke er den eneste veien til Gud

Det som skjer i den danske folkekirken viser med all tydelighet hvor langt frafallet og sekulariseringen har kommet i Europa.

Nå står nemlig en rekke danske prester frem - og de har støtte fra noen av sine biskoper - og hevder at Jesus slett ikke er den eneste veien til Gud. Jesu egne ord: 'Jeg er veien, sannheten og livet. INGEN kommer til Far uten ved meg' (Joh 14,6), må ikke forstås bokstavelig, mener disse prestene.

En debatt har i lengre tid rast i spaltene til den danske avisen Kristeligt Dagblad.

Det hele begynte med sogneprest Kristine Stricker som i en artikkel i Kristeligt Dagblad hevdet følgende: 'Der kan kun være én Gud i dette univers... Hos os har Gud vist sig i Jesus Kristus, som måske kun er én af mange veje til Gud ...'

Hun blir fulgt opp av biskopen i Århus Stift Kjeld Holm som uttaler følgende:

'Jeg udelukker ikke, at mennesker af anden religiøs opfattelse end kristendommen kan finde den Gud, vi møder gennom Kristus. Jeg har mødt både muslimer og buddhister, som har været ulalmindeligt spændende og sympatiske at tale med, og det er bestemt muligt, at de har fundet den samme Gud gennom deres tro'.

Domprosten i Vor Frue kirke i København, Anders Gadegaard, går enda lengre i sine uttalelser:

'Selvfølgelig er der mange veje til Gud - eller rettere vejer fra Gud til os. Når vi kristne siger, at Gud har vist sig i Jesus Kristus, betyder det ikke, at han ikke kan handle eller vise sig på helt andre måder for mennesker i andre kulturelle eller religiøse sammenhænge end dem, vi kenner. Vi tror på Gud som ét med Jesus Kristus, og derfor vil det være Kristus såvel som Gud, der viser sig for mennesker. Men der er kun én Gud, som er verdens skaber, og derfor er det likegyldigt, om vi kalder ham Jahve, Allah eller Brahma.

Og det stopper ikke her!

Sognepresten i Hjortshøj-Egå, Morten Skovsted, mener at Gud er å finne i 'krystaller, kunst og kultur'.

Han forkynner Jesus fordi det er 'folkekirkens legitimering og grundlaget for min kristne tro', men for denne sognepresten finnes det mange veier til Gud - utenom Jesus.

Disse danske prestene er slett ikke alene om å utvanne den kristne troen, og forkynne et annet evangelium enn det bibelske. I følge en ny dansk undersøkelse avviser kun 38 prosent av den danske folkekirkens prester, at andre religioner enn kristendommen kan føre til frelse.

Så langt jeg kan se har vi ennå ikke hatt denne debatten i Norge. Men det ville ikke forundre meg det minste om det står like dårlig til blant prestene i Den norske kirke.

Foto: Wikipedia.

Ingen kommentarer: