tirsdag, juli 14, 2015

Helbredet fra spedalskhet

I går leste jeg en historie om misjonæren Heidi Baker (bildet), som velsignet meg så mye at jeg valgte å oversette den til norsk. Den sier mye om Guds uendelige kjærlighet og storhet.

Dette er historien om Agatha fra Mosambik, som var spedalsk:

'Hun hadde mistet mange av fingrene og tærne sine og hadde ingen følelse i verken hender eller føtter. Alle nervene var i ferd med å dø, hun opplevde konstant, invalidiserende smerter i leggene, og som en følge av disse smertene, hadde hun ikke hatt en god natts søvn på flere år.

Jeg satte meg ned på den skitne bakken og ba. Jeg gav henne en klem og holdt rundt henne, vi gråt sammen og ba Jesus om å øse sin kjærlighet over henne og gjennomvæte henne med vennlighet.

Så måtte jeg reise videre. Dagen etter fortsatte vi å tjenestegjøre vi ute i bushen. Jeg holdt på med en av mine favoritt ting - å lage kaffe. Da kom en kvinne opp til meg. Smilende. Det var Agatha. Ikke bare gikk hun opp til meg, tydelig helt fri fra smerte, men hun grep tak i meg og begynte å danse! Hun fortalte meg at hun var blitt fullstendig helbredet.

I det øyeblikket tok hun et nytt steg mot fullstendig frihet. Hun var av en annen tro, men denne dagen møtte hun Jesus, der og da ute i bushen.

I min oppstemthet gjorde jeg noe dumt - men det som hendte beviste at helbredelsen var fullstendig. Jeg hoppet rundt i pur glede og klarte å søle noe av den varme kaffen på foten hennes. Hun hoppet i været og skrek! Tidligere hadde jo føttene hennes vært helt numne. Nå merket hun at det varme vannet gjorde vondt!

Lik Agatha lider mange i dag av åndelig nummenhet. De har mistet følelsen, mistet deres følsomhet for Den Hellige Ånds varme. Gud ønsker å helbrede oss fra vår åndelige spedalskhet. Han ønsker å gjenopprette vår følsomhet, restaurere følsomheten i bein og armer så vi kan bruke dem i Hans tjeneste, så vi kan gå i Hans navn og nå ut til andre.

Det er tid for Guds folk til å våkne, trå inn i Guds herlighet og danse igjen'.

Fra boken: Rolland and Heidi Baker. “Reckless Devotion.

Ingen kommentarer: