torsdag, juli 02, 2015

Gammel norsk misjonsorganisasjon skaper nytt liv i Nord-Korea

For noen dager siden skrev jeg om hvordan målrettet og konkret forbønn, skaper sprekker i den nord-koreanske muren.

Et av lyspunktene i det beksvarte mørket er de dørene som har åpnet seg for Evangelisk Orientmisjon, en misjonsorganisasjon som ble stiftet etter at Hudson Taylor besøkte Norge. Misjonen har mange års erfaring fra pionermisjon i både Kina, Japan og nå Nord-Korea.

For Nord-Koreas vedkommende arbeider de med praktiske kjærlighetsgjerninger: drivhus, bikuber, vannpumper og grønnsaksfrø! Og det trengs sårt. Myndighetene i Nord-Korea har åpent innrømmet at landet står overfor en mulig sultkatastrofe av dimensjoner, på grunn av tørken.

Det er i denne forbindelsen at en unik dør har åpnet seg for Evangelisk Orientmisjon. Den lille misjonsorganisasjonen med det store hjertet, har vist seg å være særdeles effektiv. Både med hensyn til drivhusene de har skaffet til veie, hjelpen med bikuber og honningproduksjonen og grønnsaksfrøene de skaffer til veie. En kilo kålrabbifrø blir til 10 tonn med kålrabbi. Det kan brødfø mange som sulter.

Men mer enn det! Gjennom disse kjærlighetshandlingene så etterlater medarbeiderne fra Evangelisk Orientmisjon seg et sterkt vitnesbyrd. De legger ikke skjul på at dette er en kristen organisasjon. Og selv om de må være ytterst forsiktige med hva de sier, så taler handlingene deres mer enn ordene.

Dette er et av få lyspunkt i det beksvarte mørket som har senket seg over et land som er kjent for sine store vekkelser. La oss be for Evangelisk Orientmisjon, deres leder Roald Føreland og støtt gjerne arbeidet økonomisk!

Gavekontoen er: 3000.15.76719. 

Ingen kommentarer: