fredag, juli 03, 2015

Kristen fredsaktivist og advokat drept på Filippinene

En representant for en urfolkningsgruppe som har vært i opposisjon mot avskoging av forfedrenes landområder på Filippinene er drept.

Det er talsmenn for denne gruppen som melder dette. Drapet som skjedde 30. april er først blitt kjent nå.

Før John Calaba (bildet) forsvant arbeidet denne unge advokaten sammen med PeaceBuilders Community, for å stanse hogsten på landområdet til urbefolkningsgruppen Dulangan Manobo.

PeaceBuilders Company er en fredsorganisasjon støttet av mennoniter i Canada. De arbeider med freds- og forsoningsarbeid blant urbefolkningsgrupper, muslimer, kristne, geriljagrupper og militære.

Calaba beskrives som 'en lidenskapelig og dedikert kristen fredsaktivist som kjempet for rettighetene til sitt eget folk'.

I følge vitner, blant annet hans egen far, skal John Calaba, ha blitt invitert av tre medlemmer av en paramilitær gruppe, som sponses av selskapet som står for nedhuggingen av skogen, til et måltid. Flere har sett dem spise sammen. Rett etter dette ble det hørt flere skudd, og noen har sett disse soldatene frakte bort en pressening. Fra denne skal det ha dryppet blod.

Liket av John Calaba er ennå ikke funnet.

La oss be for hans etterlatte, for gruppen med fredsskapere og for urbefolkningsgruppene i dette området av Filippinene.

Billedtekst: På bildet sees John Calaba i samtale med Joji Pantoja. (Foto: PeaceBuilders Company/Mennonite World Rewiew)

Ingen kommentarer: