torsdag, juli 30, 2015

Vekkelseskampanje sammenhengende fem måneder i Royal Albert Hall - 15.000 mennesker kom til tro på Jesus

Her om dagen leste jeg et vitnesbyrd om hvilken kraft som finnes i forkynnelsen av Jesu navn, som grep meg så sterkt. Jeg måtte bare oversette det, og dele det med bloggens lesere. Det er skrevet av R.A Torrey (bildet), eller evangelist og pastor Reuben Archer Torrey (1856-1928), som forteller om sine opplevelser med vekkelseskampanjen hadde i Royal Albert Hall i London for ganske nøyaktig 110 år siden.

Kampanjen begynte i februar og varte helt frem til juni 1905. Da hadde en million mennesker deltatt på møtene, og 15.000 mennesker hadde gitt sine liv til Jesus. 40.000 mennesker verden over støttet kampanjen i bønn.

'I London, i to kontinuerlige måneder, seks ettermiddager og kvelder hver uke, så jeg kolossale Royal Albert Hall fylt, ja, fullpakket, og mange ganger måtte folk snu fordi det ikke var mer plass, selv om det var plass til 10.000 mennesker i salen, og 2000 ståplasser. Noen ganger var det slik at like mange som kom inn, måtte snu og vende hjem på grunn av plassmangelen.

På åpningskvelden til denne møtekampanjen kom en ledende journalist i en av avisene i London til meg før møtet begynte og sa:

'Du har leid denne bygningen i to hele måneder?'

'Ja', svarte jeg.

'Og du forventer å fylle den hver eneste kveld?'

'Ja', svarte jeg.

'Hvorfor', sa han og la til: 'Ingen har noensinne klart å leie denne salen i to sammenhengende måneder, av noe slag. Selveste Gladstone (som var statsminister i England i fire perioder, min tilføyelse) ville ikke klare to uker engang. Og du forventer å fylle den for to måneder?

'Kom og se', svarte jeg.

Han kom og han så.

På den siste kvelden, når stedet var pakket sammen av mennesker helt til bristepunktet, og tusenvis av mennesker stod utenfor, kom journalisten til meg igjen, og jeg sa:

'Har salen blitt fylt?'

Han smilte og svarte: 'Det har den'.

Men hva var årsaken til at salen ble fylt av mennesker? Ikke noe show på jorden kunne jorden kunne ha fylt den hver eneste dag i så mange sammenhengende måneder. Predikanten er ingen bemerkelsesverdig taler. Han har ingen visdommens eller humorens gave, og ville heller ikke ha brukt den om han hadde noen. Avisene skrev stadigvekk at han slett ikke var noen talebegavelse, men folkemengden kom og kom og kom, ja, noen ganger sto folk som ikke kom inn i øsende regnvær, i et forgjeves håp om å få komme inn.

Hva dro disse menneskemasser? Kristus løftet opp forkynt og sunget i Den Hellige Ånds kraft, som svar på bønn fra 40.000 mennesker spredt rundt på den vide jord'.

Jesus sier: 'Når jeg blir opphøyet fra jorden, skal jeg dra alle til meg'. (Joh 12,32)

Ingen kommentarer: