fredag, juli 10, 2015

Nok en prest kan være kidnappet i Syria

Det fryktes at nok en prest er kidnappet i Syria.

Ingen har hørt noe fra fader Dhiya Aziz, en fransiskaner, som er prest i den altoverveiende kristne landsbyen Yacoubieh, siden forrige lørdag. Denne landsbyen ligger i den nordvestlige Idlib provinsen.

Da skal en gruppe bevæpnede menn fra en hittil ukjent militant islamistisk gruppe, sannsynligvis med bånd til terrorgruppen Nusra front, ha kommet til Yacoubieh og hentet fader Aziz for en samtale med en emir som har ansvaret for området. Siden har ingen verken sett eller hørt noe fra ham. Alt gjøres nå for forsøke å finne ut hvor han er blitt ført, og hva som kan ha skjedd med ham.

Fra før er to erkebiskoper og to prester kidnappet i Syria. Ingen har hørt noe fra noen av dem. Det er fortsatt uvisst om de er i live eller er døde.

Jeg vil gjerne oppfordre bloggens lesere til å be for fader Aziz. I Kristi himmelfartskapellet har vi gjort det til en fast praksis å be for disse kidnappede prestene, selv om vi altså ikke vet om de fortsatt lever. Det finnes fortsatt prester og pastorer inne i Syria, både ortodokse, katolske og protestantiske, som har valgt å være der for å ta vare på menigheten de er ansvarlige for. Dette krever et enormt mot. De trenger vår forbønnsstøtte. Dette må være den farligste og tøffeste prestetjenesten noe sted for tiden.

Ingen kommentarer: