onsdag, juli 22, 2015

IS legger igjen miner i soverom og baderom som dreper kristne som vender tilbake til deres hjem

Som om de ikke har gjennomgått nok, de kristne fra Syria og Irak som har vært på flukt fra terrororganisasjonen IS: Når områdene som har vært kontrollert av den grusomme og forferdelige islamistgruppen, blir frigitt og de kristne vender hjem, finner de områdene og husene sine enten helt ødelagte eller minerte med eksplosiver.

Kurderne som med sine peshmerga-styrker har frigitt de kristne landsbyene og byene, oppdager stadig vekk at IS har lagt ut miner, slik at de som vender hjem skal drepes når de kommer tilbake. Problemet er at peshmerga-styrkene ikke har utstyr til å fjerne slike miner og sprengladninger. Det er altså ikke ende på terroren fra disse islamistene.

Når Fatima vendte tilbake til huset sitt i landsbyen Khabur i det nordøstlige Syria fant hun et stort skilt hvor det sto: 'Eiendommen tilhører Den islamske staten'.

Terroristene fra IS er blitt presset ut av kurdiske og syriske soldater den siste måneden, men har altså lagt igjen dødelige feller for de som vender tilbake. Over alt er det plassert ut miner: i landskapet, i private hjem, i ruinene etter det som har vært en kirke eller et kloster. Minene er utspekulert plassert i soverom og baderom.

La oss fortsette å be for våre forfulgte trossøsken i Syria og Irak.

Ingen kommentarer: