søndag, juli 05, 2015

En kambodsjansk 'Saulus' ble en 'Paulus'

Det du er i ferd med å lese er et sterkt vitnesbyrd om hvilken enorm livsforvandlende kraft det er i evangeliet!

Dette er historien om en kambodsjansk 'Saulus' som drepte for Røde Khmer, men som ble forvandlet til en 'Paulus' av Guds ord og Guds Ånd. Det er Bible League International, som forteller denne historien i en rapport, som nylig ble publisert.

Når Røde Khmer tok over makten i Kambodsja i 1975, tvangsflyttet de folk ut av byene og sendte dem ut på tvangsarbeide ute på landsbygda. Landets hovedstad, Phnom Penh, ble beordret evakuert på tre dager, inkludert de gamle, barn, munker, leger og sykepleiere, sykehuspasienter, sårede og syke, ja, til og med kvinner som nettopp hadde født.

De ble fortalt at de bare skulle forlate Phnom Penh for tre dager. Det skulle vise seg at det ble en tre år langt mareritt. Nesten samtlige innbyggere omkom. Enten gjennom sult eller at de arbeidet seg til døde. Gjennom Røde Khmers blodige regime døde 2,5 millioner mennesker - omtrent en tredjedel av befolkningen. Dette er blitt kjent som det kambodsjanske folkemordet.

Kristne som levde under dette terrorregimet ble kraftig forfulgt. Selv det å lese Bibelen var strengt forbudt. Når Røde Khmer endelig ble overvunnet av Vietnam i 1978, fantes det knapt nok igjen en eneste kristen. De kristne i Kambodsja var enten blitt henrettet, torturert eller gitt ofre for folkemordet.

Sovann var medlem av Røde Khmer på denne forferdelige tiden.

'Når jeg ser tilbake', hvisker han, 'blir jeg skamfull for de tingene jeg var med på når jeg var i hæren. Vi behandlet folk som om de var dyr, ja, verre enn det'.

Når han blir spurt om han har tatt liv, hvisker han 'ja' tilbake, mens han stirret i bambusgulvet. Terrorregimet opphørte. Vietnam tok kontrollen. Sovann var en slagen mann. Han var svært nedbrutt over det han hadde vært med på, og bar på en stor skyldfølelse. Ingen ting kunne gi ham trøst. Jeg prøvde å finne den i flaska.

En dag banket det på døra hans. Det var en pastor som gikk fra dør-til-dør for å forkynne evangeliet.

'Jeg vet ikke hvorfor jeg slapp ham inn', forteller Sovann, 'men jeg følte at denne mannen kunne hjelpe meg'.

Sovann fortalte om sitt liv. Pastoren tok så fram Bibelen sin og ba Solvann lese Jes 1,18:

'Kom, la oss gjøre opp vår sak! sier Herren. Om syndene deres er som purpur, skal de bli vite som snø, om de er røde som skarlagen, skal de bli hvite som ull'.

'Når jeg leste de ordene: 'purpur', 'røde', 'skarlagen', begynte tårene å renne', forteller Solvann. 'Pastoren fortalte meg at selv om jeg hadde tilhørt Røde Khmer, ville Gud tilgi meg og gjøre mine synder hvite som snø'.

Det ble begynnelsen på et nytt liv for Sovann. Kraften i tilgivelsen som han fant beskrevet i Bibelen gjorde det mulig for ham å favne Jesus og gjøre Ham til sin personlige Frelser og Herre.

Billedtekst: Sovann sees til venstre på bildet.

Ingen kommentarer: