onsdag, juli 01, 2015

Kinesisk politi stormet husmenighet tilhørende nettverket til Watchman Nee

Til tross for at de forsøkte å holde en lav profil ved ikke å bruke noe navn, ble en liten husmenighet som har sine røtter tilbake til den berømte kinesiske husmenighetslederen, Watchman Nee's 'Lille flokk', stormet av kinesisk politi 24.mai. Politiet beordret møtet avsluttet med øyeblikkelig virkning.

Hendelsen er ikke blitt kjent før nå.

Den lille husmenigheten holdt til i Baiyun distriktet i byen Guangzhou i det sørlige Kina. Denne hendelsen ble kun kjent ved at, Ma Chao, fortalte om det som var skjedd til en representant for China Aid, om det som hadde skjedd i en annen menighet, hans egen. Ma Chao kunne fortelle at så mange som 100 politimenn deltok på stormingen av huset hvor gudstjenesten fant sted. Det foregikk to møter i det samme huset. Ma Chao er leder for menigheten som holdt til i husets andre etasje, en menighet som kalles menigheten Guangfu.

Menigheten som holdt til i husets første etasje, har ikke noe navn, forteller Ma Chao. Huset er menighetens eneste møtested.

Menigheten Guangfu har i lengre tid hatt problemer med kinesiske myndigheter, og har hyret inn en advokat til å se på sin sak. De er vant med at myndighetene forstyrrer deres gudstjenester. Men selv om den andre menigheten, som altså er en del av husmenighetsnettverket som ble startet av Watchman Nee, samler flere enn menigheten Guangfu, så har politiet frem til nå merkelig nok holdt seg unna dem.

Men 24. mai slo de til mot begge menighetene. Menigheten som tilhører husmenighetesnettverket 'Den lille flokk' samler 150 mennesker til deres søndagsgudstjeneste, mens menigheten Guangfu samler 20.

'Den lille flokk' var på begynnelsen av det 20 århundre den mest hurtigvoksende protestantiske bevegelsene i innlands-Kina. Bevegelsen eksisterer fortsatt og har tusenvis av husmenigheter knyttet til seg, men er i dag ikke lenger blant de største husmenighetsnettverkene i Kina.

Ingen kommentarer: