fredag, desember 02, 2022

Algeriske kristne takker Gud for forfølgelse


Algerie (MNN) — Enda en kirke i Algerie stenger dørene etter økende statsstøttet forfølgelse. Bare 11 kirker er fortsatt åpne i hele landet. 

Pastoren i en protestantisk kirke i Aït-Atelli stengte dørene etter intenst press fra styrende myndigheter.

«Siste uke stengte de en annen kirke i Kabyle-området. Regjeringen sendte politiet, og de snakket med pastoren, sier pastor Riadh (ikke hans egentlige navn) til Voice of the Martyrs Canada.

Kirken tilhørte EPA, en offisielt anerkjent paraplyorganisasjon for protestantiske kirker. Troende dannet EPA i 2006 for å beskytte deres rett til å eksistere.

Fra og med "2006, under EPA, har alle disse kirkene aktivitet og ingen problemer," sier pastor Riadh.

"I 2017, da den nye regjeringen kom til makten, startet de denne forfølgelsen."

STATSMINANSIERT FORFØLGELSE 

Algeries regjering har stengt over 20 kirker de siste fire årene. De fleste av disse kirkene tilhørte EPA. "De (offentlige tjenestemenn) er ikke åpne" for religionsfrihet, sier pastor Riadh.

"Regjeringen [sier], 'Å, vi er [et] muslimsk land. Vi ønsker ikke at noen annen religion eller tro skal praktiseres enn islam.»

Likevel består håpet. Algeriske kirkeledere sier til pastor Riadh: "'vi er glade når vi ser forfølgelse komme i landet vårt.' Folk er tørste etter å vite mer om troen når de ikke ser noe håp," sier han.

"Noen pastorer og ledere sa: 'Vi takker Gud for at kirkene våre stengte. Vi ser flere troende fordi vi begynte å plante underjordiske kirker, [som er utenfor] kontroll fra myndighetene.»

Be om enhet blant kirkeledere. "Be om at våre brødre og søstre ikke skal være redde for å dele håpet de har i deres hjerte," ber pastor Riadh.

"Gud har åpnet mange muligheter for evangeliet."

- Mission Network News/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: