mandag, desember 19, 2022

Bønneinitiativ kobler ex-muslimer som er blitt kristne sammen

Midtøsten (MNN) — I Midtøsten føler muslimer som blir kristne seg ofte isolert. De har kanskje ingen kirker å slutte seg til og kjenner ingen andre kristne.

Bønnetjenesten Cry Out, ønsker å koble disse troende. David, hans etternavn må holdes hemmelig, sier: "Nylig var vi i stand til å samle en gruppe troende som representerer mange forskjellige undergrupper. De har alle muslimsk bakgrunn. Men det var en blanding av etniske grupper og undergrupper innenfor islam. Du har sunnimuslimer; du har sjiamuslimer. Men også i Midtøsten har du andre grupper, ikke bare arabere. Du har for eksempel kurdere.»

Denne gruppen på 12 kristne menn og kvinner ba og tilbad sammen. David sier: «Det var ekstraordinært å se. For for mange av dem ville dette ha vært første gang de samlet seg med troende fra lignende bakgrunn.»

Denne gruppen begynte umiddelbart å støtte hverandre. David forteller om to av kvinnene. «Mens de ba for hverandre, var en av dem i stand til å gi den andre noen råd om hvilken innvirkning troen hennes har hatt på ekteskapet hennes. Den andre damen som mottok denne oppmuntringen og rådene, hun følte seg berørt. Hun innså at hun ikke er alene."

Bønnenettverket Cry Out, som ble startet for 10 år siden, vil kunne knytte flere forbindelser som dette med troende med muslimsk bakgrunn. David sier: «De korte interaksjonene som to personer kan ha med andre med muslimsk bakgrunn er verdt kanskje 100 interaksjoner mellom de av oss som ikke har muslimsk bakgrunn. Jeg tror det skaper et miljø som hjelper folk til å bli oppmuntret.»

David sier at disse nettverkene fortsetter å bli mer robuste etter hvert som flere mennesker blir lagt til. Pris Gud for den fortsatte veksten av hans rike i Midtøsten.

Kilde: Mission Network News/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: