tirsdag, desember 06, 2022

Sterk økning i hatkriminalitet mot jøder i New York City


NEW YORK – Antisemittiske hatforbrytelser i New York Citys fem bydeler ble mer enn doblet forrige måned fra for ett år siden, avslørte data fra New York Police Department (NYPD) mandag. Den bekymringsfulle oppgangen utspilte seg mot et bakteppe av høyprofilerte personer som skapte overskrifter for ytringer rettet mot jøder.

Det er The Jerusalem Post som skriver dette i sin nettutgave i dag.

Det var 45 hatforbrytelser motivert av antisemittisme i november mot 20 i november 2021, ifølge NYPD-data.

Økningen på 125 % kom samme måned som artisten tidligere kjent som Kanye West slapp løs en rekke antisemittiske og pro-Hitler-kommentarer på nettet og i intervjuer de siste ukene, inkludert en trussel om å gå «death con 3» mot jødene.

Brooklyn Nets-stjernevakt, baskettball-spilleren, Kyrie Irving er blitt suspendert for "oppførsel som er skadelig for laget" etter å ha delt en lenke på sosiale medier til en antisemittisk film. I mellomtiden ble to væpnede personer som bar en stor jaktkniv, et Glock 17 skytevåpen, et 30-runders magasin og et nazistisk armbånd, og som planla et angrep mot det jødiske samfunnet i New York, arrestert av NYPD på Penn Station 18. november.

Antisemittiske hatforbrytelser har skutt i været i Big Apple gjennom hele året. Den verste økningen så langt skjedde i februar, hvor dert var 56 anti-jødiske hatforbrytelser, sammenlignet med 11 i februar 2021.

Totalt sett rapporterte NYPD-dataene at hatkriminalitet økte med 70 % forrige måned. Sammen med jøder har svarte og asiater vært sterkt målrettet, ifølge rapporten.

Den tidligere demokratiske representanten i delstatsforsamlingen i New York, Dov Hikind, ba ordfører Eric Adams om å ta grep.

"Antisemittisme sprer seg som en ild i tørt gress," sa Hikind til The Jerusalem Post søndag. "Jøder blir banket opp på grunn av Kanyes ord."

Kilde: The Jerusalem Post/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Jødene i New York City utgjør omtrent 18 prosent av byens befolkning, noe som gjør det jødiske samfunnet til det største i verden utenfor Israel. Fra 2022 bodde 1,6 millioner jøder i de fem bydelene i New York City, og over 2,2 millioner jøder bodde totalt sett i staten New York. Jødedommen er er den nest største religionen som praktiseres i New York City, med omtrent 1,6 millioner tilhengere i 2022, som representerer det største jødiske samfunnet i noen byer i verden, større enn den samlede summen av Tel Aviv og Jerusalem. Nesten halvparten av byens jøder bor i Brooklyn. (Wikipedia)

Ingen kommentarer: