lørdag, desember 03, 2022

Gode nyheter fra kristent barnearbeid i Ukraina


"Omtrent fem millioner ukrainere har forlatt Ukraina, men i landet har ytterligere fem- seks millioner mennesker flyttet fra den østlige til vestlige delen, " forteller Bogden Bassara i Child Evangelism Fellowship.

Mer enn 50 prosent av det nasjonale strømnettet forblir offline, og vinteren har meldt sin ankomst. Mens Ukraina evakuerer hundrevis av mennesker fra krigsherjede byer som Kherson, truer arkaisk infrastruktur med å kollapse.

"Situasjonen blir ikke bedre akkurat nå, med en sivilbeolkning som er under konstant angrep," sier Bassara.

Misjonsorganisasjonen Child Evangelism Fellowhip, som ble grunnlagt i 1937 og har sitt hovedkvarter i Missouri, USA har arbeidet for barnas beste i Ukraina uavbrutt siden krigen startet for ni måneder siden.

Gjennom 'Håp for Ukraina-prosjektet' gir lokale kirker 'evangelium-ryggsekker' til trengende barn. Sekkene inneholder snacks, vann, små leker og tre CEF-hefter. Så langt har troende delt ut mer enn 125 000 ryggsekker.

Disse 'Evangelium-ryggsekkene' gir redde barn noe trøstende og trygt, samt ny forståelse og håp for morgendagen.

«Vi har tre evangeliske brosjyrer inni. 'Lurer du på hvorfor?' svarer på noen av spørsmålene barn har akkurat nå. 'Møt Kongen' er en oversikt over Jesu liv med en tydelig presentasjon av evangeliet, og vi tilbyr dem også Johannesevangeliet, forteller Bassara.

Herren bruker også aktuelle hendelser for å gjøre sitt navn kjent. For flere dager siden, "tok jeg 2000 ryggsekker til Lviv, og mens vi losset bilen, hørte vi sirener som kunngjorde at det kunne være et mulig angrep av raketter," sier Bassara.

"Tilfluktsstedet var tilfeldigvis ved en lokal evangelisk kirke, så i løpet av noen få minutter hadde vi kanskje over 100 mennesker som satt i kirken. Pastoren kom og forkynte evangeliet, fortsetter han.

"Dette er bare ett eksempel på hvordan troende bruker situasjonen til å spre evangeliet til tross for vanskeligheter."

- Mission Network News/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: