søndag, desember 11, 2022

Kenyanske stammer totalt forvandlet gjennom evangeliet


Kenya (MNN) - Kenyanske kristne jobber for å bringe fred mellom de fremtredende Luo- og Kalenjin-stammene.

Unge menn fra Kalenjin-stammen, oppfordret av sine eldste, stjeler ofte kyr fra Lou. Blodsutgytelse fulgte. Korrupte lokalpolitikere utnyttet til og med situasjonen for egen vinning.

For ett år siden rapporterte vi hvordan en FMI-partner, pastor Felix, hadde en visjon for forsoning. Bruce Allen sier: «Pastor Felix har sett kriminalitetsraten mellom stammer falle med 93 prosent siden han implementerte evangelisering og disippeloppsøking med sportskonkurranser og Gode nyheter-klubber. Dette er en så utrolig ting, og til og med andre stammer legger merke til endringen som har skjedd.»

Mellom de to stammene har over 900 blitt etterfølgere av Jesus siden vår siste rapport.

Selvfølgelig jobber ikke pastor Felix alene. Allen sier: «For noen uker siden trente han 70 voksne fra de to stammene til å lansere enda flere Gode nyheter-klubber. Det var en mulighet for disse to rivaliserende stammene, de voksne, til å komme sammen i en enkelt trening. Og det har virkelig revolusjonert livet til stammen.»

"Når evangeliet begynner å forvandle individer, kan hele samfunn bli blåst inn i endringen."

De gode nyhetene om Jesus handler ikke bare om individuelle forhold til Gud, sier Allen. "En av de voksne som var involvert i Felixs treningsøkter sa: 'Nå har jeg virkelig et ansvar for å stå i gapet for varig fred i samfunnet vårt, og spre kjærlighet til alle, uansett stamme, språk eller hudfarge.'"

Be om at helbredelsen vil fortsette mellom Luo og Kalenjin. Be også om at Gode nyheter-klubbene vil vokse sterkt, ikke bare i antall, men i Jesu kjærlighet.

----

FMI står for Forgotten Missionaries International.

Kilde: Missions Network News/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: