tirsdag, desember 20, 2022

Ukrainsk pastor bringer nødhjelp til Kherson


Ukraina (MNN) - Verdens ledere som møtes i Paris nylig lovet over en milliard dollar for å hjelpe ukrainere å overleve vinteren. Ukrainas elektrisitetsinfrastruktur har kommet under kraftig bombardement fra russiske missiler.

Pastor Dima, som samaarbeider med Slavic Gospel Association, besøkte nylig Kherson-regionen med mat og varme tepper. Eric Mock sier: "De fleste av oss kan ikke forestille oss hvordan det ville være å gå nedover en gate full av utbrente kjøretøyer og passere gårdsplasser fullstendig utslettet fra splinter. Og husene, de fleste av dem har ikke tak på seg fordi de har blitt skutt sønder og sammen.»

I mellomtiden sier Mock at regionen har snøen lagt seg på bakken. "Den gjennomsnittlige temperaturen i disse hjemmene er fire grader når de prøver å få litt varme til å sove gjennom natten."

Pastor Dima har distribuert bistand i krigsherjede regioner i Ukraina siden kampene brøt ut i 2014.

Mens de deler ut hjelp gjennom lokale kirker, viser folk stor interesse for historien om Jesus.

Mange kirker som sto tomme er nå fulle av mennesker. Mock sier: "Det er mennesker som aldri ville ha vurdert å gå gjennom døren til en kirke eller lytte til evangeliets budskap, som med en djup sult i magen og i hjertet kommer til kirker og prøver å finne svar. Og de finner trofaste troende som selv lider, men som har tatt på seg ansvaret for disse menighetene.»

Be om at mange ukrainere vil bli tiltrukket av Jesu kjærlighet som gjenspeiles i hans folk. Be også om en slutt på den russiske invasjonen. Mock sier: "De, mer enn noe annet, sier ganske enkelt: 'Ikke glem oss.'

Kilde: Mission Network News/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: