lørdag, april 01, 2023

En underlig drøm om en bjørn, en hund og en røyskatt


I natt drømte jeg om et vakkert landskap inne i en skog. Jeg hadde vært sammen med venner, og var på vei hjemover, da en bjørn kommer buksende ut av skogen i firsprang mot meg. Underlig nok ble jeg ikke redd. Bjørnen er så vakker og den ville lekeslåss og vi lekte en stund på en slette. Den viste meg stor godhet og ømhet, og ville stadig slikke meg i ansiktet. Etter en stund dro den sin vei, og jeg ble etterlatt alene.

Plutselig kommer en hund løpende. I fullt firsprang. Det er en Schäfer. Det skjer det samme med hunden, som med bjørnen. Den vil lekeslåss. Hunden viser stor omsorg mot meg.

Så løper hunden av gårde, og med etter kommer det en røyskatt smygende. Den vil også leke, og når vi har lekt en stund kommer bjørnen tilbake og viser meg stor ømhet. Så vokner jeg og skriver drømmen ned.

Jeg legger meg til å sove igjen, og begynner straks å drømme om et vakkert landskap. Det er et malt landskap. Plutselig blir landskapet som er litt 'tåkete' omgjort til et blendende vakkert bilde av Løven og Lammet, og da våkner jeg og kjenner en usigelig glede.

Drømte jeg om Tusenårsriket? "ulven og lammet skal beite sammen, løven skal ete halm som oksen, og ormen får støv til mat. Ingen skal gjøre noe ondt og ingen skal ødelegge noe på hhele mitt hellige berg, sier Herren." (Jes 65,25)

Billedtekst: En serbisk-ortodoks munk med en levende bjørn.

Ingen kommentarer: