lørdag, april 15, 2023

George Verwer er død


Evigunge George Verwer er forfremmet til herligheten. Grunnleggeren av Operasjon Mobilisering ble 85 år gammel. Jeg kjenner ingen med større iver og lidenskap for evangelisering og misjon som han.  Han eide en hellig uro for de unådde like til det siste. Dødsfallet ble nettopp kjent for en time siden lørdag ved 1600-tiden. Misjonsgeneralen sovnet stille inn fredag 14.april 2023.

For meg personlig fikk George Verwer bety mye. Jeg kommer aldri til å glemme den stunden vi tilbrakte alene i forbindelse med den aller første Love Europe konferansen i Offenburg i Tyskland. Jeg ba da om å få snakke med ham om personlige anliggender, og Verwer tok seg god tid i en ellers travel konferanse med et stort antall deltagere. Når samtalen var over ville Verwer ha et bilde av meg. Han ville ha bildet i bønnedagboken sin, slik at han kunne huske å be for meg. Det gjorde et sterkt inntrykk på en ung mann. Hvilket eksempel til etterfølgelse.

Hvem  husker ikke George Verwer fra konferanser og møter med en stor oppblåsbar globus, for å få oss til å fokusere på de unådde, eller jakken hans med kart fra hele verden, eller alle bøkene han sendte aldeles gratis fordi han ville inspirere deg til å be og drive misjon. Det er ikke så lenge siden jeg mottok tre bøker av Verwer i posten, til oppmuntring i tunge sykdomsdager. 

George Verwer vil bli stående med gullskrift i misjonshistorien som en av de store misjonsgeneralene. Han påvirket millioner av mennesker med sitt enkle, overgitte liv. Han var en sann etterfølger av Jesus.

Fred med hans gode minne.

Ingen kommentarer: