fredag, april 21, 2023

Gud hadde en overraskelse på lur


I går møtte jeg til avtalt time hos øyespesialist på sykehuset. Til en ny runde med injeksjoner direkte i øyeeplet, for å stanse blødninger og væskeansamlinger jeg har i begge øynene mine. Jeg har gjort dette i flere runder før, men da bare på det ene øyet, men etter forrige konsultasjon på sykehuset ble det konstatert at bååde blødningene og væskeansamlingene hadde forverret seg - og nå i begge øynnene.

Det var en nedslående beskjed å få, så når jeg møtte på sykehuset i går, hadde jeg stålsatt meg for nye sprøytesttikk i øyeeplet. etter å ha gått gjennom synstesten ser øyespesialisten på meg, og med et stort og varmt smil om munnen, sa han: 'Jeg har gode nyheter til deg! Du trenger ingen nye injeksjoner. Blødningene og væskeansamlingene har ikke forverret seg siden sist, så du kan komme tilbake til en ny kontroll om tre måneder. Kanskje den da har gått ytterligere tilbake.'

Bedre nyheter kunne jeg ikke fått i går! Jeg merket at noen ba for meg. Jeg ble tatt imot av en fantastisk lege, så tilstedeværende for pasienten, morsom, avvæpnende, trygg at det var en opplevelse i seg selv å møte ham. Da jeg skulle bestille ny time i resepsjonen etterpå ba jeg om å få ham neste gang!

Det hører med til historien at jeg sa til Herren idet vi kjørte til sykehuset: 'Tenk om du kunne gjøre et under for meg?' Så gjorde Han det for meg.

Nå trenger jeg et nytt under: smertene på grunn av Parkinson er blitt mye mer intense. Særlig om nettene. Det er nytt og har pågått noen uker. I natt våknet jeg halv fem av så intense smerter at det var nesten ikke til å holde ut. Smertestillende hjelper ikke. Kanskje noen vil be for dette i tiden fremover? Kanskje Gud har en overraskelse til på lur!

Ingen kommentarer: