tirsdag, april 25, 2023

Kristne i Sverige skal gå bønnevandringer for utsatte områder

I løpet av fire uker satser Evangeliska Frikyrkan i Sverige på bønnevandringer i alle de 61 områdene politiet har identifisert som spesielt utsatte områder. 

Det er Världen idag som skriver dette i sin nettutgave tirsdag. 

Fredag ​​skrev Världen idag om den nye rapporten fra EFK, Alliansmissionen og det økumeniske nettverket Vidare, som kartla frikirkens tilstedeværelse og virksomhet i politiets 61 utsatte områder. Formålet med rapporten er blant annet å peke på en av de svenske frikirkenes største utfordringer – forsteder og bydeler hvor frikirkelig tilstedeværelse er betydelig lavere enn i andre områder.

Nå tar EFK initiativ til å be på disse områdene.

«Jesus nådde hele tiden ut til dem i randsonene. Vi mener at vi som bevegelse må gjøre det samme. La oss derfor ikke bare sukke over utviklingen av landet vårt, men la oss gjøre sukkene våre til bønn!» skriver EFK på sine nettsider.

Tanken er at menigheter rundt om i landet skal møtes i fire uker i de utsatte områdene for å gå på bønnevandring.

«Vi vil be for de rundt 550.000 menneskene som bor i det politiet definerer som utsatte områder», skriver EFK.

Bønnevandringene vil vare fra 22. april til 21. mai og begynner i blant annet Stockholm-områdene Hässelby, Vårberg, Husby og Skogås, samt Bergsjön og Hammarkullen i Gøteborg. Det vil også bli holdt bønner på steder som Hulta og Norrby i Borås, Vivalla i Örebro, Kronogården i Trollhättan og Råslätt i Jönköping i nær fremtid.

«Under denne bønnestafetten lengter vi etter at Gud konkret skal åpne dører for evangeliet og at mennesker som tidligere ikke var mottakelige plutselig skulle få et åpent hjerte», skriver EFK og viser til at de lengter etter banebrytende og diakonale satsinger i marginaliserte nabolag.

 

Ingen kommentarer: