tirsdag, april 11, 2023

Palestinsk terrorcelle avslørt - mor til terrorofre døde


Det israelske forsvaret har arrestert en angivelig  palestinsk terrorcelle som hadde et forestående angrep under planlegging. Det skjedde tirsdag morgen i forbindelse med en militæroperasjon i byen Jenin på den nordlige Vestbredden. Opptak viser en bombe detonert nært et militærkjøretøy. Omtrent samtidig som dette skjer gravlegges nok et palestinsk terroroffer: mor til søstrene Maia og Rina som ble brutalt drept av palestinske terrorister fredag. Tusenvis fulge Lucy Dee og de to døtrene til graven. Moren, som var hardt skadet, døde på sykehus. Tilbake sitter ektefellen og ekteparets tre gjenlevende barn i bunnløs sorg. 

The Times of Israel skriver: "Tusenvis av sørgende samlet seg sammen med mannen og tre overlevende barna til Lucy Dee da hun ble stedt til hvile tirsdag, mindre enn 48 timer etter at de begravde hennes to døtre Maia og Rina. De tre ble skutt og drept i et bakholdsangrep av palestinske terrorister på Vestbredden forrige uke. Dee, 48, ble kritisk skadet i fredagens skyting i den nordlige Jordan-dalen og døde av sårene hennes mandag.Venner, familie og innbyggere i Etzion-blokken samlet seg på Kfar Etzion-kirkegården, der Maia Dee, 20, og Rina Dee, 15, ble stedt til hvile på søndag, for å vise respekt til jentenes mor. Familien, som immigrerte fra Storbritannia, har dobbelt statsborgerskap."

Ifølge Israel Defense Forces gikk troppene fra eliteenheten Duvdevan, fallskjermjegerbrigadens rekognoseringsbataljon og Yamas – grensepolitiets elite undercover antiterrorenhet – inn i Jenin og arresterte de fem mistenkte.

Troppene beslagla «militært utstyr» og returnerte skudd mot palestinske bevæpnede menn som skjøt mot dem og kastet eksplosiver under operasjonen, forteller en representant for IDF. En lokal fløy av den palestinske islamske jihad hevdet at medlemmene åpnet ild og aktiverte eksplosiver mot de israelske styrkene.

Billedtekst: Ofre for palestinsk terror i Israel så langt i 2023.

Ingen kommentarer: