onsdag, april 12, 2023

SISTE: Iran sendte våpen for å angripe Israel under dekke av jordskjelvhjelp til Syria


Målet var å styrke Irans forsvar mot Israel i Syria og å styrke Syrias president Bashar al-Assad, ifølge kilder. 

Det er nyhetsbyrået Reuters som melder dette i dag.

Iran har brukt jordskjelvhjelpeflyvninger for å bringe våpen og militært utstyr inn i sin strategiske allierte Syria, sa ni syriske, iranske, israelske og vestlige kilder. Kildene sa til Reuters at målet var å støtte Irans forsvar mot Israel i Syria og å styrke Syrias president Bashar al-Assad. Reuters er den første til å rapportere denne utviklingen. Etter jordskjelvet 6. februar i Nord-Syria og Tyrkia begynte hundrevis av fly fra Iran å lande på Syrias Aleppo-, Damaskus- og Latakia-flyplasser med forsyninger, og dette varte i syv uker, sa kildene. Mer enn 6000 mennesker døde i hele Syria, ifølge FN.

Forsyningene inkluderer avansert kommunikasjonsutstyr og radarbatterier og reservedeler som kreves for en planlagt oppgradering av Syrias Iran-leverte luftforsvarssystem i borgerkrigen, sa kildene, to regionale kilder og en vestlig etterretningskilde. Reuters snakket med vestlige etterretningstjenestemenn, kilder nær den iranske og israelske ledelsen, samt en syrisk militæravhopper og en tjenestegjørende syrisk offiser om flyvningene for denne artikkelen.

Regionale kilder fortalte Reuters at Israel raskt ble klar over strømmen av våpen inn i Syria og startet en aggressiv kampanje for å motvirke den. Brigadegeneral Yossi Kuperwasser, en insider og tidligere forskningssjef i den israelske hæren samt eks-generaldirektør for departementet for strategiske anliggender, sa at israelske luftangrep mot forsendelsene var avhengig av etterretning så spesifikk at Israels militær visste hvilken lastebil i en lang periode. konvoi til målet.

En israelsk forsvarstjenestemann, som ba om å være anonym, sa til Reuters: "Under dekke av forsendelser av jordskjelvhjelp til Syria har Israel sett betydelige bevegelser av militært utstyr fra Iran, hovedsakelig fraktet i deler."

Han sa at hjelpen hovedsakelig ble levert til Syrias nordlige Aleppo-flyplass. Forsendelser ble organisert, sa han, av Unit 18000 Syrian divisjon av Quds Force, den utenlandske spionasjen og paramilitære armen til Irans revolusjonsgarde, ledet av Hassan Mehdoui.

Aleppos rullebane ble truffet av Israel bare timer etter at to iranske lastefly hadde landet med våpenforsendelser under påskudd av nødhjelp, sa en regional kilde, informasjon som ble bekreftet av to andre vestlige etterretningskilder. Israel har i årevis utført angrep mot det de har beskrevet som Iran-tilknyttede mål i Syria, der Teherans innflytelse har vokst siden de begynte å støtte Assad i borgerkrigen som startet i 2011.

Jeg er overbevist om at dette er blitt avslørt som svar på bønn.

Ingen kommentarer: