onsdag, november 28, 2012

Et nytt kirkeår nærmer seg

Jeg ser frem til søndagen, da vi kan ta fatt på et nytt kirkeår! Å følge kirkeåret med dets fester og faster, høytider og minnedager har fordjupet mitt åndelige liv. Ikke minst å følge lesningene fra Den Hellige Skrift, og på den måten få ta del i Jesu liv og tjeneste.

I forbindelse med nattverdgudstjenestene i Kristi himmmelfartskapellet, leser vi tekstene for kommende søndager. Det skjer uten noen tekstgjennomgåelse. Vi lar de hellige ordene få leve sitt eget liv. Dette er bibelsk!

"Ta vare på opplesningen av Skriften...," skriver apostelen Paulus til Timoteus (1.Tim 4,13)

Vi har også vårt eget Synaxarium. Det kalles samlingen med livsberettelser fra Kirkens levende historie. I forbindelse med gudstjenesten tar vi frem en av disse historiene, og forteller om vedkommendes liv. Dette gjelder for oss i første rekke bønnens kvinner og menn.

Vi ønsker også å leve med i Kirkens ulike fastetider, og høytider. For tiden arbeider vi med et eget opplegg for påsken 2013, hvor vi ønsker å invitere til våkenatt i Kristi himmelfartskapellet. Ved soloppgang vil vi så feire Kristi oppstandelse.

Et mål for 2013 er også å få på plass en dag til i uken, hvor vi inviterer til å be tidebønn. Når dette skjer kommer vi tilbake til.

Velkommen til våre økumeniske gudstjenester! 

Ingen kommentarer: