fredag, november 02, 2012

22 åring hjelper tidligere hjemløse med å dyrke deres egne grønnsaker

22 år gamle Stahl-Wert (bildet) arbeider hver uke side om side med beboerne av et bosenter i Tucson i Arizona, USA, for å hjelpe dem med hagearbeidet.  22-åringen koordinerer et prosjekt for å hjelpe tidligere hjemløse, med å skaffe seg egne hager der de kan dyrke poteter, gulerøtter, meloner, linser og annet, året rundt. Prosjektet er en del av frivillighetsarbeid drevet av Mennonite Mission Network program.

Mye av arbeidet til Stahl-Wert går ut på å lære de tidligere hjemløse, hvordan de kan sikre seg sin egen mat. Samtidig som de får tilgang på gode og sunne grønnsaker, som vil bedre deres helsesituasjon. Mange av dem som deltar i dette prosjektet har levd på gata i årevis.

Flere av dem var skeptiske til at dette ville kunne la seg gjøre, men etter hvert som de ser at det de har sådd vokser opp, så er gleden over å dyrke noe tatt over for mismotet. Til å begynne med var det bare en av de tidligere hjemløse som stilte opp når 22 åringen satte i gang prosjektet. Nå kommer kommer stadig flere til. De lager også av og til mat sammen, og blir dermed bedre kjent med hverandre.

Dette er kristen nestekjærlighet i praksis! Guds ord er ikke lenger bare en teori, men det settes ut i handling.

Ingen kommentarer: