mandag, november 12, 2012

Ugandas president bekjenner nasjonens synd og ber om at landet skal bli en gudfryktig nasjon

Bibelen gir flere eksempler på syndsbekjennelse på vegne av hele nasjonen. Nylig skjedde det i Uganda.

President Yoweri Museveni har omvendt seg offentlig fra sine egne, og fra nasjonens synder og ønsker å se Uganda etablert som en gudfryktig nasjon.

Ugandas president skapte historie da han i forrige uke tidlig om morgenen på Namboole nasjonal stadion, på landets nasjonale bots- og bededag dedikerte Uganda til Gud:

'Far i himmelen, vi takker Deg for Uganda. Jeg står her for å vende om fra Ugandas synder. Vi bekjenner den synd som består i å ha utøst uskyldig blod, korrupsjon, bestikkelser, seksuell umoral, drukkenskap, opprør, oppsetlighet og trolldom. Herre, tilgi oss sekterisme og rivalisering', ba president Museveni i sin bønn.

Etter å ha bedt dedikerte han Uganda til å bli en nasjon under Gud forankret i Hans prinsipper og verdier.v

Den nye generasjonen
I sin tale da president Yoweri Museveni at de neste 50 årene tilhører den unge generasjonen i Uganda. Han gav derfor de unge det råd at de skulle være gudfryktige, og henviste til Ord 9,10:

'Å frykte Herren er begynnelsen til visdom, og å kjenne Den Hellige er forstand'.

Han oppmuntret også de unge til å holde seg i god fysisk tilstand og å hjelpe sine foreldre.

Det var tidligere i år at Ugandas valgte erkebiskop, men som ennå ikke er innsatt i embetet, Stanley Ntagali, henvendte seg til landets religiøse og politiske ledere og ba dem omvende seg fra sine synder.

På den nasjonale bots- og bededagen ble det bedt for media, underholdningsbransjen, domsstolene, Parlamentet, for lokale myndigheter, skolene og landets mange menigheter om at de alle bli fornyet til å leve etter Guds prinsipper når det gjelder rettferd og kjærlighet.

Ulike kor og artister deltok på den høytidelige seremonien. Blant annet ble den kjente sangen: Days of Elijah sunget.

La oss glede oss sammen med nasjonen Uganda for det som skjedde denne dagen, og måtte flere nasjoner følge i deres fotspor!

Ingen kommentarer: