mandag, november 05, 2012

Familien Vins - trofaste mot Herren gjennom trengsler og forfølgelse, del 6

Om de sovjetiske myndighetene trodde at Georgij Vins ville bli mindre brysom om han ble forvist til et annet land, tok de grundig feil!

Han var ikke før kommet til USA før han satte dagsorden! Han talte og skrev om forfølgelsen av kristne i Sovjetunionen, og ble den lidende kirkes talsmann i Vest. Og han arbeidet uttrettelig med å hjelpe de som satt fengslet for sin tro, deres familier og menigheter.

Han reiste tvers over Amerika, til Sør- og Mellom-Amerika, til Europa og Australia, til den siste fange var løslatt i 1988. Mange kan takke Georgij Vins for at de overlevde torturen og de grusomme sovjetiske arbeidsleirene. Han visste jo hva han snakket om, som selv hadde vært en av dem.

Gjennom Russian Gospel Ministries satte han fokus på viktigheten av å hjelpe lokale russiske forsamlinger med Bibler, og annen hjelp de trengte for å kunne evangelisere. Det var dette som lå Georgij Vins på så på hjertet: at hans kjære landsmenn skulle få høre evangeliet. Russian Gospel Ministries sørget for å trykke russiske Bibler, og få oversatt kristen litteratur til de slaviske språkene.

Selveste Michail Gorbatsjov sørget for å oppheve utvisningsvedtaket til Georgij Vins. Fra 1990 reiste Georgij Vins gjentatte ganger til Russland og Ukraina hvor han preket i mange menigheter, fengsler og skoler og mange mennesker kom til tro gjennom hans forkynnelse.

Høsten 1997 ble det oppdaget at Georgij Vins hadde fått en hjernsvulst. Behandling ble satt i gang, men den var nyttesløst. 11.januar 1998 dør Georgij Vins.

Arbeidet han startet opp i USA fortsatte noen år etter hans død, og ble så overtatt av en ny organisasjon, som ikke lenger arbeider i Øst-Europa, men har fokus på andre land hvor kristne blir forfulgt.

Ingen kommentarer: