fredag, november 09, 2012

Hvem eier landet Israel, del 2

Her fortsetter artikkelserien skrevet av den internasjonalt anerkjente bibellæreren, Derek Prince, som ses på bildet sammen med sin kone Ruth, som var jødinne:

Gud har ikke glemt at landet Israel er blitt delt opp av hedenske herskere og kongedømmer. Gud bruker ordet 'Mitt' i to forbindelser: 'Mitt folk Israel' og 'Mitt land Israel'. I hvert tilfelle identifiserer Han seg selv med dem på en spesiell måte.

Når vi nå har sett at det er Guds land, må vi anerkjenne at Gud klart og ugjenkallelig har gitt landet til Abraham, Isak og Jakobs etterkommere til evig tid. I 1.Mosebok sier Han til Abraham: 'Jeg vil opprette min pakt mellom meg og deg og din ætt etter deg, fra slekt til slekt, en evig pakt. Jeg skal være Gud for deg og for din ætt etter deg. Jeg vil gi deg og din ætt etter deg det land hvor du bor om fremmed, hele Kana'ans land, til en evig eiendom. Og jeg vil være deres Gud'. (1.Mos 17,7-8)

Gud lover å gi hele landet til Abraham og han etterkommere til evig eie. Det er opprettet ved en Guds pakt og Gud erklærer i Salme 89,35 at Han aldri vil bryte sin pakt.

Siden sier Han til Isak: 'Opphold deg i dette land (landet Israel) en stund. Jeg vil være med deg og velsigne deg! For til deg og din ætt vil jeg gi alle disse land, og jeg vil holde den ed jeg har lovt Abraham, din far. (1.Mos 26,3-4)

Evig pakt
Senere utvider Gud det samme løfte til Jakob: 'Og det land som jeg ga til Abraham og til Isak, til deg vil jeg gi det, og til din slekt etter deg vil jeg gi landet'. (1.Mos 35,12)

Legg merke til at løftet går gjennom en viss, spesiell linje - fra Abraham til Isak og videre til Jakob og hans etterkommere. I Salme 105 bruker salmisten den følgende term for å beskrive omfanget av Guds engasjement for dene hensikt: pakt, ord, påbud, ed, dekret og pakt til evig tid.

Det er ikke noe språk brukt i Bibelen som kan gi et sterkere trykk på Guds engasjement. 'Han er Herren vår Gud. Hans dommer er over all jorden. Til evig tid minnes Han sin pakt, det ord Han fastsatte for tusen slekter, Hans pakt med Abraham, og Hans ed til Isak. Han stadfestet den som en rett (dekret) for Jakob, som en evig pakt for Israel. Han sa: Til deg gir jeg Kana'ans land til arv og eiendom (Salme 105,7-11)

(fortsettes)

Ingen kommentarer: