onsdag, november 14, 2012

Innvielse av nytt menighetslokale varte i syv timer

I 15 år arbeidet Rick Barry for Georgij Vins og hans organisasjon, Russian Gospel Ministries. Nå reiser han for Baptist International Evangelistic Ministries med Russland som sitt misjonsfelt.

Hans siste Russlandsreise tok ham 643 kilometer øst for Moskva. Hovedmålet var å preke ved åpningen av et nytt og større møtelokale for Sannhetens Ord Baptist kirke i Kazan. 600 mennesker hadde møtt frem til høytideligheten, og gudstjenesten varte fra klokken 12.00-19.00! Rick Barry var en av flere talere, som hver hadde sin preken! Når han var ferdig ble han kalt tilbake til mikrofonen og bedt om å dele minner fra hans tid med Georgij Vins.

Det nye møtelokalet til Sannhetens Ord Baptistkirke er ennå ikke ferdig. De har bygget så mye de er i stand til ut fra de midlene de har, og tar bygget i bruk i påvente av at de klarer å samle inn det resterende.

10 år gammel gutt bestemte seg for å følge Jesus
Rick Barry fikk anledning til å forkynne Guds ord i flere sammenhenger på denne Russlands-reisen. Blant annet i baptistmenigheten i Vyatskie Polyany, og på et husmøte i et hjem i byen Svenigovo. Han besøkte også et barnehjem i Sosnovka.

I byen Svenigovo ble han invitert av en mann som heter Yakov til å forkynne i hans husmenighet. Yakov var veldig mismodig fordi det ikke var noen frukt av denne virksomheten. Han hadde derfor besluttet å gi opp arbeidet i denne byen. Den kvelden - etter at Rick hadde forkynt evangeliet - gav han en invitasjon til de som ville gi sitt liv til Jesus. En 10 år gammel gutt ved navn Lyosha gav til kjenne at det ville han, og det satte også mot i Yakov til å fortsette det viktige menighetsbyggende arbeidet her.

Ingen kommentarer: