søndag, november 25, 2012

Broder Alois dro rett til Goma etter den store ungdomssamlingen i Kigali

På forunderlig vis har Gud holdt sin hånd over det store ungdomsmøtet i Kigali i Rwanda 21.-22. november. Når Broder Alois (bildet), prioren for den økumeniske kommuniteten Taize, fikk høre om opptøyene i nabolandet, Den demokratiske republikken Kongo, valgte han og to andre Taize-brødre å ta seg inn til Goma. De kom dit dagen etter at opprørerne hadde tatt byen.

De tre brødrene delte kår med de mange tusener som er berørt av konflikten og som nå søker tilflukt for å redde livet. Handlingen står det djup respekt av, og sier noe om deres hjerte for lidende mennesker!

Håpets vitnesbyrd
Den store ungdomssamlingen i Kigali samlet mer enn 8500 ungdommer. De kom fra store deler av Rwanda og Øst-Afrika. 35 land var representert. I Kigali og de omkringliggende områdene hadde 50 lokalsamfunn forberedt seg på å ta imot alle gjestene, og 4000 familier åpnet sine hjem for de som trengte overnatting.

Tema for ungdomssamlingen var 'Håpets vitnesbyrd'. Dette tema ble belyst gjennom bibelstudier. På kveldene kom deltagerne sammen til bønnesamlinger ledet av Taize-brødrene. Det ble også holdt ulike seminarer og minnestedet for folkemordet i Rwanda ble også besøkt.

La oss be for alle ungdommene som deltok på denne samlingen, og takke Herren for det håp de har fått del i gjennom Jesus.

Ingen kommentarer: