fredag, november 16, 2012

Den som seirer - den himmelske belønningen, del 3

I forbindelse med Babylon den stores fall, 'som har gitt alle folkeslag å drikke av sitt horelivs vredesvin' heter det: 'Og jeg hørte en røst fra himmelen si: Skriv! Salige er de døde som dør i Herren fra nå av. Ja, sier Ånden, de skal hvile fra sitt besvær, for deres gjerninger følger dem'. (Åp 14,13)

Vi merker oss igjen bruken av ordet 'gjerninger'.

Men la oss nå slå grundig fast følgende: Vi blir ikke frelst på grunn av våre gjerninger. Her er Bibelen krystallklar: 'For av nåde er dere frelst, ved tro. Og dette er ikke av dere selv, det er Guds gave. Det er ikke av gjerninger, for at ikke noen skal rose seg'. (Ef 2,8-9)

Men her i Åp 14 ser vi at 'deres gjerninger følger dem'. Gjerninger kommer som en helt naturlig følge av at man tror på Jesus. I det neste verset som følger understrekningen av at vi ikke blir frelst av det vi gjør, heter det i Efeserbrevet: 'For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger som Gud forut har lagt ferdige for at vi skal vandre i dem'. (v.10)

Det er for disse 'gode gjerninger' Gud en dag skal lønne oss.

Lønn
Jesus taler mye om lønn. Til de som blir forfulgt for Hans navns skyld, heter det: 'Gled og fryd dere, for STOR ER DEN LØNN dere har i himmelen'. (Matt 5,12)

Han taler om de som allerede har fått 'sin lønn' her på jorden, ved at de har vist en ytre form for gudsfrykt, mens de som har levd den ut i sin lønnkammer i det skjulte, vil Herren selv 'lønne deg i det åpenbare'. (Matt 6,6)

I Matt 10,41 taler han om 'en profets LØNN'. Og om 'en rettferdig manns LØNN'. Og han sier at 'den som gir en av disse små, om så bare et beger kaldt vann fordi han er en disippel, sannelig jeg sier dere: Han skal ikke miste sin LØNN'. (v.42) Her kan det synes som om ikke-kristne som viser godhet mot Guds barn, vil bli belønnet deretter.

I Joh 4,36 taler Jesus om at 'den som høster får LØNN'.

I neste artikkel skal vi se nærmere på hva belønningen for våre gjerninger består av.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: