søndag, november 18, 2012

Jesus besøkte en fattig syrisk muslimsk enke i en drøm

Midt oppe i den syriske tragedien skjer det mirakler, og det største av dem alle: mennesker får møte Jesus, og bestemmer seg for å følge Ham.

Et kristent nødhjelpsteam fikk høre om en syrisk enke som levde i en libanesisk landsby nær den syriske grensen (bildet), så de dro dit for å finne henne.

Sammen med 100.000 andre hadde den syrisk muslimske kvinnen, sammen med sine tre barn, søkt tilflukt i Libanon. Hun var nå inne i den tradisjonelle 40 dager lange fasten etter at hennes mann var død. Men hun mottok ingen hjelp fra noen av de islamske nødhjelpsorganisasjonene.

Drøm
Da det kristne nødhjelpsteamet kom frem til huset hvor hun bodde, møtte hun dem i sin svarte drakt, helt tildekket. Hun fortalte de besøkende om hvorfor hun hadde isolert seg. De tilbød seg å sette maten de hadde med seg utenfor huset, men helt uventet bad hun dem om å komme inn. De satte seg på gulvet sammen med henne og barna.

- Hvem er dere?, spurte hun.
- Du vet ikke hvem vi er, sa teamlederen, og la til: Men i hjertet vårt bærer vi på en stor kjærlighet til deg. På den måten forklarte han hvorfor de hjalp syriske flytninger: - Den kjærligheten kommer fra Gud, som har gjort en gjerning i våre liv, fortalte han kvinnen.

Til teamets store overraskelse tok nå kvinnen av seg sløret, noe som er uhørt i konservative muslimske miljøer. Så strømmet ordene frem:

- Jeg vil fortelle hva som skjedde med meg i går, sa hun mens stemmen skalv i bevegelse. - Jeg lå og sov. Det var natt. Plutselig banket noen på døra. Jeg ble veldig redd, men jeg åpnet vinduet for å se hvem det kunne være. Men det var ingen der. Etter en stund hørte jeg bankingen igjen. Hjertet mitt slo så fort, så jeg satte meg ved siden av døra, og der sovnet jeg.

- Mens jeg sov, la noen hånden sin på skulderen min. Han sa: 'Du kjenner ikke meg. Du har vært igjennom en stor sorg. Jeg har også erfart en stor sorg. Men jeg vil ikke etterlate deg alene. I morgen vil jeg sende noen som vil fortelle deg om meg. Lytt til dem.

Når hun var ferdig med å fortelle historien, begynte hun å gråte. Så vendte hun seg til teamlederen og sa: - Fortell meg om denne personen som jeg så i drømmen!

Mens han selv gråt fortalte teamlederen om Jesus Kristus, venn av enker og foreldreløse. - Denne boken som jeg vil gi deg vil fortelle deg om Guds kjærlighet, sa teamlederen og gav henne Bibelen sammen med mat og annet de trengte for at hun og barna kunne komme seg igjennom sorgperioden.

Enken har senere vendt tilbake til Syria. Ingen vet hva som har skjedd med henne, men Gud vet.

Ingen kommentarer: