lørdag, november 03, 2012

Orkanen Sandy fører til at menigheter kommer ut av kirkebygget og møter naboene!

Ikke noe er så galt at det ikke er godt for noe! Orkanen Sandy fører nå til at menighetene treffer folk! Det er jo likevel uendelig trist at det må til en orkan før menighetene når ut til folket.

En av menighetene som når ut er baptistmenigheten Ecclesia Church, som ligger i East Islip. Deres medlemmer åper gjerne døra for fremmede så de kan få seg en dusj. Det er mange som har mistet strømmen, bare på Long Island er det snakk om tre millioner. Flere i menigheten låner også bort bilen sin til de som trenger å få fraktet ting. Det gir muligheter for mange gode samtaler.

Sterling Edwards, som er pastor for Ecclesia Church, flyttet til East Islip for seks år siden. Han kommer  fra Texas, og er menighetsplanter. Han plantet først menigheten Crossroad Church i Farmingdale, og så Ecclesia Chruch. Begge ligger på Long Island.

Begge disse menighetene skulle arrangere en stor festival disse dagene. Orkanen Sandy gjorde det umulig. Men i forbindelse med festivalen fikk de to menighetene besøk av et evangeliseringsteam fra Champton Forest Baptist Church. De har ikke kunnet reise tilbake, og gjør nå en kjempejobb med å hjelpe de som har mistet alt i forbindelse med Sandy.

Ecclesia Church, som bare er noen få måneder gammel, møtes i en tidligere angikansk kirke. Denne mistet ikke strømtilførselen sin, og kirkebygget kan nå huse mennesker som trenger det!

Gud vender det onde til det gode, og midt i tragedien finnes menigheten! Sannhetens støtte og grunnvoll. Når alt annet ranker er den der, og står om enn tårnene faller i grus.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Bjørn :)) ville bare si at du har en fantastisk blogg. Takk for alt du deler. Gud velsigne deg rikelig tilbake :)