mandag, november 03, 2014

SISTE: EDIN LØVÅS HAR GÅTT HJEM TIL GUD

Det er med stor sorg og vemod jeg meddeler bloggens lesere at Edin Løvås er død. Han sovnet stille inn sent på kvelden Allehelgensdag. Hadde han fått leve noen dager til ville han den 27. november ha fylt 94 år.

Det er retreatbevegelsens far som nå har fått hjemlov. At Herren skulle hente ham hjem på Allehelgensdagen er bare rett og riktig. Nå hører Edin med i den store skyen av vitner.

Edin Løvås fikk stor og avgjørende betydning for mitt kristenliv. Ikke minst hans introduksjon av Jesusmeditasjonen har vært til stor daglig hjelp for meg siden 1970-tallet. Jeg var så heldig å få møte ham ved mange anledninger, og det var svært rørende å høre hans reaksjon når jeg kunne fortelle ham at bønnekapellet vårt skulle hete Kristi himmelfartskapellet.

Kristi himmelfartsdag hadde nemlig en helt spesiell betydning for Edin, og da jeg fortalte ham at vi hadde valgt å kalle vårt bønnekapell på Kristi himmelfartskapellet for å hedre Edin, ble det stille i den andre enden av telefonen. Så lød det et stille 'halleluja'.

Jeg kommer tilbake med en større artikkel om Edin Løvås i løpet av dagen.

Ingen kommentarer: