søndag, november 16, 2014

Fire kristne banket opp, mishandlet og kastet i fengsel fordi de nektet å bidra økonomisk til hindu-festival

Kristne i India har vært utsatt for et kolossalt press etter at landets nye hinduistiske regjering kom på plass.

Ekstremistisk hindu-propaganda spres over hele landet. Nylig ble fire kristne banket opp og kastet i fengsel i staten Maharashstra, som landets hovedstad er en del av. De satt fengslet i fire uker anklaget for 'opptøyer'!

Egentlig er hele situasjonen snudd på hodet: De fire kristne nektet å bidra økonomisk til en hinduistisk festival, og ble angrepet av ekstremistiske hinduer. I stedet for å arrestere hinduene som angrep de kristne, ble de fire arrestert for å ha satt i gang opptøyer!

En av de fire kristne som ble arrestert var en mann i 70-årene. De fire ble løslatt etter at det ble betalt kausjon for dem.

Hendelsen fant sted i landsbyen Kamseth i Nasik distriktet i det vestlige India 28.oktober, men er først blitt kjent nå. Hindu-ekstremister krevde at de kristne skulle betale 300 rupees som deres bidrag til den hinduistiske Diwali-festivalen, eller Lysets-festival. De kristne klarte å samle inn halvparten av beløpet, men nektet å betale mer. Det innsamlede beløpet ble derfor levert tilbake til giverne. Plutselig kom hinduene tilbake og ville ha pengene likevel. De skulle kjøpe alkohol for dem, og dro med seg fire kristne fra landsbyen: 70 år gamle Govind Janu Galat, Gulab Govind Galat, Dilip Laxu Galat og Sakaram Govind Galat - inn i nærmeste hindu-tempel.

Her ble de slått og mishandlet og deres tro latterliggjort. På en eller annet måte klarte tre av dem å rømme, men Dilip klarte ikke det. De fortsatte å mishandle ham på en grusom måte. Deretter ødela de huset til 70 åringen, og stjal gjenstander for over 10.000 rupees. Det er veldig mye penger i denne sammenhengen. 70 årige Govind Janu Galat kom til tro på Jesus for over 30 år siden etter å ha besøkt en kirke. Her ble han bedt for. Synet hans var nemlig blitt så dårlig. Etter forbønnen så han helt normalt igjen.

La oss huske å be for våre forfulgte trossøsken i India.

Ingen kommentarer: