lørdag, november 22, 2014

Forfulgte evangeliske kristne i Ukraina sørger for mat til de som lider

I går var det ganske nøyaktig et år siden protestene startet på Majdan-plassen i Kiev. Et år senere raser en blodig krig i den østlige delen av Ukraina, og rammer sivilbefolkningen hardt.

Evangeliske kristne blir trakassert og forfulgt, av de russiske separatistene, likevel er det de som stiller seg i første rekke for å gi praktisk hjelp til de som lider på grunn av krigshandlingene. Blant annet gjennom matutdeling.

Som her. Det de har å gi videre blir distribuert med det samme. Bildet du ser har sin helt spesielle historie. Som du kanskje vet så er en av de hardest rammende byene i den østlige delen av Ukraina byen Slavijansk. Her finnes det en baptistmenighet, som heter De gode nyheters kirke. Man skulle tro at den har nok med seg selv, mens krigen raser. Men det er denne menigheten som rekker hånden ut mot en annen by, Krasnogorovka, som også er hardt rammet med mat til de sultne!

Krasnogorovka ligger omlag ni kilometer fra flyplassen i Donetsk. Her bor det fremdeles 8000 mennesker. Stadig skytes det med skarpt, det er bomber som eksploderer og mennesker blir drept og hus jevnes med jorden. Midt oppe i dette krigsinfernoet arbeider evangeliske kristne med matutdeling.

La oss be for disse modige kristne, og takke Gud for at de til tross for at de blir forfulgt og trakassert viser Kristi sinnelag!

Ingen kommentarer: