fredag, november 14, 2014

Halvparten av Indias kvinner kan ikke lese eller skrive - nå gjør Mission India noe med det!

Nær halvparten av kvinnene i India kan ikke lese eller skrive. Det ønsker Mission India, med base i Grand Rapids i Michigan, USA, å gjøre noe med. De tilbyr nå gratis lese- og skiveundervisning for voksne.

Lik mange kvinner har ikke Gujani kjent noe annet enn fattigdom. Hun ble født av fattige foreldre. De hadde akkurat nok penger til å brødfø sine barn. Foreldrene til Gujani så henne som en byrde. Lik sine søsken fikk hun derfor ingen for for utdannelse.

Foreldrene arrangerte bryllup med en fattig arbeider. Hun drømte om en dag hvor hun kunne komme ut av fattigdommen, men håpet svant når hun etter hvert ble mor til tre barn. De to eldste er nå seks og tre år gamle, den yngste fremdeles en baby.

Ektemannen strever hver dag med å få endene til møtes, og skaffe tilveie nok mat så han kan brødfø sin familie. Stadig på leting etter jobber. De klarer så vidt å overleve, og noen ganger har de ikke mat, så de må gå sultne. Dette bekymrer ekteparet.

En dag hørte Gujani om disse gratisklassene i språkundervisning som skulle starte opp i landsbyen hvor hun bor. Når hun hørte at det var enklere å få seg arbeid om hun kunne skrive og lese, meldte hun seg på.

Og Gujani lærer fort. Hun har fått med seg basiskunnskaper, og lærer seg å lese, skrive, ja, også regne. I tillegg har hun fått lære om Jesus.

La oss be for dette viktige arbeidet, slik at Indias kvinner ikke bare kan komme seg ut av fattigdom og analfabetisme, men også få høre evangeliet om Jesus. Han som er selve deres fremtid!

Ingen kommentarer: