lørdag, november 01, 2014

Gud gjør bemerkelsesverdige og forunderlige ting blant irakiske og syriske flyktninger

En av de som arbeider blant de tusenvis av irakiske flyktningene kan fortelle at Gud gjør forunderlige ting blant dem.

Gud gjester mennesker i nattlige drømmer, og utøser sin Ånd over flyktningene og deres familier.

Broder Thomas, som er Midt-Østen koordinator for den kristne organisasjonen All Nations, sier det slik:

'Det er en helt utrolig åpenhet for det åndelige'.

Nylig besøkte han en av de mange flyktningeleirene og der møtte han en muslimsk familie inne i et telt. Faren - patriarken i familien - begynte å fortelle om hans sønn Yusuf, som satt ved siden av ham. Yusuf er arabisk for Josef.

- Kjenner du til profeten Josef? ville broder Thomas vite.
- Ja, han er en av mine favoritter. Han var en drømmer, svarte patriarken.
- Har du hatt noen drømmer av betydning?
Thomas henvender seg til sønnen:
- Nei, men moren min har.

Moren bryter opprømt inn i samtalen:

- Helt siden jeg var barn har jeg hatt drømmer om en mann i skinnende hvitt som omfavner min sønn. I den siste drømmen gråt han, og tårene rant nedover skjegget og falt ned på min sønns hode. Jeg kjenner en slik varme for denne profeten. Jeg vet at han er en profet.
- Jeg vet hvem denne profeten er, svarte broder Thomas med sikkerhet i stemmen.

Kvinnen så på ham med store spørrende øyne:
- Hvem er det?
- Det er Jesus.

Så kunne broder Thomas fortelle om Jesu kjærlighet til barna. Så leste han for dem fra evangeliene: 'La de små barna komme til Meg'.

Moren begynte å gråte. Hun var så beveget over å høre om noen som elsket hennes familie så mye at Han gav henne drømmer for å demonstrere denne kjærligheten til dem.

Mens han dro omkring i denne flyktningeleiren traff han på mange andre som hadde gjort seg lignende erfaringer. Nesten alle familiene han besøkte hadde en eller annen erfaring av Gud, enten gjennom drømmer, eller gjennom noe de hadde lest i Det nye testamente som de hadde fått på den medisinske klinikken, eller ved at noen hadde bedt for dem.

Broder Thomas forteller også om at han har merket seg følelsen av desperasjon som har invadert disse flyktningeleirene. Det er masse frykt og usikkerhet for framtiden. Hver familie har mistet noen av sine kjære og bærer på mye smerte. Fordi dette er en krig med muslimer mot muslimer, leter de etter noe som er bedre. De leter etter svar.

Igjen og igjen støtte han på mennesker som hadde spørsmål om Jesus.

Broder Thomas forteller om kristne misjonærer som har arbeidet i disse områdene i flere ti-år uten å se noen resultater i det hele tatt. Nå er det søkende mennesker over alt. Det har skjedd i løpet av to-tre måneder.

La oss fortsette å be om at Gud utøser sin Ånd over disse stakkars menneskene, og lar dem få drømmer og visjoner, og sender mennesker i deres vei som kan fortelle dem om Frelseren og redningsmannen Jesus.

Bildet viser khaldeiske kristne som flykter til Jordan

Ingen kommentarer: